Blogolj!

Befejezi dicstelenül véget érő karrierjét a Super Bowl-győztes irányító

Dorogi László

Brock Osweiler Peyton Manning cseréjeként ért fel a csúcsra az NFL-ben, de soha nem tudott a liga meghatározó játékosai közé emelkedni.

Fotó: SB Nation

Az irányító az NFL-ben lejátszott 37 mérkőzés után, 28 évesen döntött úgy, hogy befejezi a profi játékot, de az utóbbi időben már egyébként sem számoltak vele egyetlen csapatnál sem, idén sehol nem kapott szerződést.

Osweilert 2012-ben választotta a ki az NFL játékosbörzéjén a Denver Broncos csapata, kimondottan azért, mert Peyton Manning utódját látták benne. Három éven keresztül volt a legendás quarterback cseréje, majd a negyedik idényében hét mérkőzésen már kezdőként lépett pályára Manning sérülései miatt. A Denver az irányításával öt mérkőzést is megnyert, Osweiler pedig komoly szerepet játszott abban, hogy a Broncos végül eljutott a Super Bowlig, ahol azonban már ismét Manning játszott.

Az ominózus hét mérkőzésen mutatott teljesítmény ugyanakkor több csapat érdeklődését is felkeltette, a Houston Texans pedig le is csapott rá a holtszezonban, így Manning visszavonulása után az addig "nevelgetett" csereirányítóját is elveszítette a Broncos. A Texans ráadásul nem kis summát fizetett ki Osweilernek, aki négy évre szóló, 72 millió dolláros kontraktust írt alá Texasban.

A várakozások túl magasnak bizonyultak, Osweiler meg sem tudta közelíteni egy évvel korábbi önmagát, a Texans pedig egy szezont követően Clevelandbe cserélte el, ahol végleg eltemethette fényesen induló karrierjét az irányító. A Browns után kis időre visszatért még Denverbe, majd a Miami adott neki egy utolsó lehetőséget, de ezzel sem tudott már élni.

Brock Osweiler pályafutása során 37 touchdown-passzt osztott ki és 7418 yardot termelt, de 31 interception is szerepel a neve mellett a nagy statisztikákat gyűjtő könyvekben.

Címkék: NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/84669/pics/lead_800x600.jpg
NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?