Blogolj!

A Colorado nemcsak a ligát veri, hanem a bírókat is

Dorogi László

Lassan-lassan kezdenek kirajzolódni az NHL-ben az erőviszonyok, október végéhez közeledve már lehet látni, melyik csapatokban lehet potenciál a későbbiekben és melyeknek kell már most újratervezni.

A Colorado Avalanche már tavaly is a kellemes meglepetések kategóriáját gyarapította és a denveri gárda idén is jól kezdte a bajnokságot, nyolc mérkőzés után vezetik is a ligát 15 megszerzett pontjukkal. Vasárnap például azt a Tampa Bay Lightningot simázták le, amely tavaly rekordokat döntögetve nyerte meg az alapszakaszt és nem is sokat gyengült a holtszezonban.

Az Avalanche erőssége leginkább a csapategységben rejlik, rengeteg jó játékos alkotja a keretet, a harmadik, negyedik sorban is benne van a gólveszély. A Lightning ellen például Tyson Jost NHL-es pályafutása első mesterhármasát szerezte meg a harmadik sorból, de nemcsak ezért marad emlékezetes a találkozó.

A szabályok szerit négy bíró vezeti az NHL-ben a mérkőzéseket, de a találkozó nagy részét három zebrával kellett megoldaniuk Floridában, ugyanis a találkozó harmadik percében Cale Makar, a Colorado újonc bekkje letarolta az egyik sporttársat az ütőjével. Az eset persze nem volt szándékos a játékos részéről, de az orvosi szobában úgy döntöttek, hogy az agyrázkódás gyanúja miatt a spori már nem térhet vissza a találkozóra.

Kelly Sutherland játékvezető egyébként már a második bíró, aki megsérül az Avalanche valamelyik mérkőzésén, ha a tendencia folytatódik, akkor bizony a 82 Colorado-meccs alatt alaposan megtizedelődik a komplett játékvezetői testület.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/84819/pics/lead_800x600.jpg
Colorado Avalanche,jégkorong,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?