Blogolj!

A Heat mentheti meg Miami becsületét

Dorogi László

Nem lehet kellemes manapság major ligás csapatnak szurkolni Miamiban. A Dolphins az NFL egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - szemétlerakata, a Marlins története legrosszabb korszakát éli a baseball-ligában, az NHL-es Florida Panthers pedig nem is igazán tartozik a városhoz - már csak azért sem, mert hazai mérkőzéseit a Miamitól nem messze található Sunrise-ban játssza.

Tyler Herro és Kendrick Nunn a Heat jövője... és jelene is egyben.

Az elmúlt években a Heat sem kápráztatta el a helyieket, pedig nem volt az annyira régen, amikor LeBron James, Dwayne Wade és Chris Bosh pattogtatott az American Airlines Arénában, s lett bajnok a csapat egymást követő két évben.

2014 óta - ekkor veszítette el a csapat az NBA nagydöntőjét a San Antonio ellen - nagyon sok minden változott a napsütötte városban, Chris Boshnak ideje korán abba kellett hagynia a játékot, mert a szervezetében vérrögöket találtak az orvosok, a franchise-ikonnak számító Wade-et ocsmány módon elcserélték Chicagóba, hogy aztán végül mégis Miamiból vonuljon vissza, LeBron James pedig elment bajnoki címet nyerni Clevelandnek is, majd miután ez sikerült neki, átruccant Los Angelesbe, hogy a Lakers újbóli felvirágoztatásán ügyködjön.

A csapat az előző öt szezonjából háromszor nem tudott pozitív mérleget felmutatni, s bár a 2017/2018-as idényben rájátszásba jutottak, a Philadelphia az első körben elbánt velük. A gárdából kikoptak az igazi egyéniségek, bár az azóta Portlandbe szegődő Hassan Whiteside jelenléte azért megmozgatta valamelyest a floridai publikumot.

A Heat jelenlegi legnagyobb sztárja - legalábbis papíron mindenképpen - az a Jimmy Butler, aki Chicagóból indulva bejárta Philadelphiát, hogy most Miamiban próbáljon meg Wade örökébe lépni. Bár a sztárjátékos a szezon első két mérkőzésén nem lépett pályára, a Miami így is 4-1-es mérleggel kezdte az NBA-szezont, amitől persze még nem szabad elájulni, de igen sok biztató jel mutat arra a csapat háza táján, hogy elindult valami a pozitív irányba.

Kezdjük rögtön azzal, hogy remekül sikerült a Heat draftja, Tyler Herro az első kör közepén került Miamiba a játékosbörzén, s azonnal a kezdő ötösben találta magát. A 19 éves játékos átlagosan 32 és fél percet töltött eddig a parketten, 16,5 pontot átlagol és tökéletesen kiegészíti Kenrick Nunnt, aki szintén első évét tölti a ligában, de más úton jutott el idáig, mint csapattársa.

Nunnt nem vitte el egyetlen csapat sem a 2018-as drafton, de az akkor címvédő Golden State Warriors szerződést kínált neki, amellyel megváltotta jegyét az NBA nyári ligájába. Oaklandi pályafutása nem tartott sokáig, 2018 októberében már el is küldték a csapattól, nem sokkal később csatlakozott az NBA G Ligájában - ez amolyan második vonalas bajnokság - szereplő Santa Cruz Warriorshoz. Itt olyannyira jól ment neki a játék, hogy 2019 áprilisában a Miami Heat bejelentette, hogy szerződteti, s Nunn már az előszezonban bizonyította, jó döntést hoztak a csapatnál.

Az előszezonban 40 pontot szórt a Houston kosarába, majd az alapszakasz nyitányán 24 ponttal, két lepattanóval és három gólpasszal járult hozzá a Memphis 120-101-es legyőzéséhez. Az első öt mérkőzés után már meg is döntött egy NBA-rekordot, ugyanis ezeken a találkozókon összesen 112 pontot szerzett. Ezzel egyrészt vezeti az újoncok közötti pontlistát, másrészt ő lett az első rookie, aki draftolatlan játékosként ilyen sok pontot tudott szerezni karrierje első öt találkozóján.

Erre korábban a draftolt újoncok közül is csak ketten, a liga valaha volt egyik legjobb pontszerzője, Kevin Durant és Jerry Stackhouse voltak képesek. Nunn biztosan, Herro pedig valószínűleg ott lesz a szezon végén az Év újonca díj várományosai között, s az olyan rutinos játékosokkal kiegészülve, mint Goran Dragic , vagy a már említett Jimmy Butler még a Heattel is sokáig juthatnak. Ha nem is idén, a következő években jó eséllyel.

Címkék: Miami Heat, NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/85420/pics/lead_800x600.jpg
Miami Heat,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?