Blogolj!

Az orvos döntött a faszagyerekek meccsén

Ragnar Volarus

Helyszín a New York-i Madison Square Garden, az esemény pedig az 500. élőben sugárzott UFC gála a UFC 244. Érdekes módon címmeccs nélkül. Elég hülye ötlet ilyen szép jubileumot címmeccs nélkül ünnepelni? Ugyan kérem. Hát a legfaszább faszagyerek (Baddest Motherfucker) cím smafu?

Fotó: Esther Lin, MMA Fighting

Úgy fest a nézőknek ez ért annyit, hiszen a PPV (pay-per-view, azaz előfizetéssel nézhető) UFC események közül ez bizony nagyon is az élmezőnyben végzett. Ezen meg sem lepődünk, hiszen Nate Diaz és Jorge Masvidal sem a lányos anyák álma. Mondjuk ki: két igazi rosszfiú.

Diaz nem is vállal el akármilyen meccset - erről Connor McGregor is tudna mesélni -, neki nem kellenek a sima harcosok. Ő valami különlegeset szeretne. Olyan velejéig romlott faszagyereket mint ő maga. Ebből pedig nem sok rohangál a földön. Viszont ezért is nézték ki egymást Masvidal komával, aki szintén nem illemtan órákkal múlatta az idejét fiatalabb korában sem. Az isten is egymás ellen teremtette őket.

Diaz Kaliforniában igazi utcagyerekként nőtt fel, nap mint nap verekedésekbe keveredett, soha nem ment a szomszédba egy kis keménykedésért. Aztán rájött, hogy mindezt egy oktagonban űzve még pénzkereseti lehetőségnek sem utolsó. Jorge Masvidal a kubai-perui felmenőkkel rendelkező - de már Maiamiban élő - csibész sem sokkal marad el tőle, ő Kimbo Slice - szintén egy legendás harcos - házának hátsó kertjében rendezett véres bunyókon osztott és gyűjtött pofonokat.

Ez a két zsivány pedig néhány hónapja - mikor Masvidal egy repülő térdrúgással 5 másodperc alatt végezte ki a birkózólegenda Ben Askrent - formálisan kihívta egymást, amit aztán a UFC atyaúristenei egy szerződéssel szentesítettek. Hála istennek. 

Az Askren elleni "maratoni meccs":

Aztán múlt héten úgy tűnt kútba esik a bunyó, mivel Nate Diazt doppingoláson kapták. Erre a stocktoni totál kiakadt, állítva, ő sosem tenne ilyet, valami szennyezett táplálékkiegészítő lehet a ludas. (A vád nem légből kapott, mert a középsúlyú Yoel Romero éppen 20 millió dollárt nyert egy hasonló perben néhány hónapja.) Diaz akkor kijelentette, ő nem hajlandó bunyózni, amíg nem mossák tisztára a nevét. Nos nem tudni pontosan mi történt, de a UFC végül úgy döntött - nameg Nate is-, Diaz bunyózhat a Baddest Motherfucker Belt-ért.

A meccs pedig nem okozott csalódást. Sőt!

A nem éppen csendes kis összejövetelt Diaz kezdte jobban, de ez csak pünkösdi királyság volt, mert Masvidal gyönyörű könyökösökkel és ütésekkel osztotta a kaliforniait, majd úgy istenesen fejbe is rúgta.

Diaz viszont arról híres, hogy gránitból van a feje, és annyi ütést kibír mint egy páncéloshadosztály. Néhány tétova lépés után folytatta ahogy szokta, de ezen az estén tényleg házhoz ment a pofonokért. Masvidal sokkal gyorsabban és pontosabban lőtte be az ütőtávot, ráadásul testre olyan rúgásokat vitt be, amiket nézni is rossz volt.

De Diaz hobbiból maratonokon és triatlonversenyeken indul, az ütéseket jól bírja, így Masvidal hiába dolgozott folyamatosan, a kaliforniai csak ment előre, igaz csekély hatékonysággal. Néha eleresztett pár veszélyes kombinációt, de Masvidal mindenre kamatostul válaszolt. A bunyó tehát kemény és eseménydús volt, de a két faszagyerek verekedés közben is pózolt, bohóckodott, beszólt egymásnak. Jól szórakoztunk, de úgy tűnt, ők is.

Aztán elérkezett a harmadik menet vége. Diaz arca akkor már úgy festett, hogy a hentespultban simán megnyeri a bújócskát a sertéscomb és a marhalábszár között. A jobb szemöldöke helyén egy véres lövészárok terpeszkedett, de a szeme alatt az arccsontján sem csillant már meg akadálytalanul a napfény. A menetek közti szünetben mindig orvos vizsgálja a harcosokat, aki most elszörnyedve vetett véget a meccsnek.

Fotó: MMAJUNKIE

Fotó: Twitter

Tehát a tervezett öt menetből hármat kaptunk. Ezek viszont tökéletesek voltak. Kicsit csalódottak lehetünk, ahogy Diaz és Masvidal sem így szerette volna lezárni a csörtét. Viszont így szinte garantált, hogy újra akarják játszani a meccset. Addig pedig Masvidal viselheti a BMF-övet, tehát ideiglenesen ő a legfaszább faszagyerek. 

Fotó: Getty Images

Címkék: UFC
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/85461/pics/lead_800x600.jpg
UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?