Blogolj!

A gól, ami kettőt ért és sosem volt

Dorogi László

Marc-André Fleury az NHL egyik legjobb kapusa, ezt pedig a Toronto Maple Leafs elleni mérkőzésen újra bebizonyította. Nem is akárhogy!

Fotó: DK Pittsburgh Sports

A kanadai válogatott hokikapus már a veteránok közé tartozik az észak-amerikai profiligában, 2003-ban az első helyen draftolta őt a Pittsburgh Penguins és a liga történetének legfiatalabban bemutatkozó hálóőreként robbant be az NHL-be. A pennsylvaniai gárdával háromszor nyerte meg a Stanley-kupát, négyszer választották be az NHL All-Star csapatába, 2010-ben pedig a kanadai válogatottal az olimpiai bajnoki címet is megszerezte.

A fantasztikus sikerekkel kikövezett pittsburghi út 2017-ben ért, amikor az újonnan alapított Vegas Golden Knights megszerezte őt a Pingvinektől, s bár a váltás után sokan temették, ismét bebizonyította, hogy közel sem ért még pályafutása végére. Sőt, a nevadai gárdával a csapat újonc évében azonnal nagydöntőig menetelt, ahol végül a Washingtontól szenvedett vereséget, ám Fleury teljesítménye azóta is stabilitást ad a Golden Knights védelmének.

Fleury szerda hajnalban 450. győzelmét zsebelte be NHL-es karrierje során, ezzel egy igen elit társasághoz csatlakozott: rajta kívül csupán hat kapus mondhatja el magáról a liga történetben, hogy elérte ezt a pazar mérföldkövet. Azt nem lehet mondani, hogy ne tett volna meg mindent ezért a sikerért, 3-2-es vegasi vezetésnél földöntúli bravúrral hárított egy juharleveles próbálkozást.

Történt ugyanis, hogy a torontóiak játékosa, Ilja Mihejev hatalmas kapuvasat lőtt a találkozó hajrájába fordulva, a kipattanó korong pedig egyenesen csapattársa, Nic Petan elé pattant. Fleury az első lövésre reagálva teljesen kicsúszott a ketrecéből, így Petannak fonákkal már csak az üres kapuba kellett volna emelnie a pakkot. Csakhogy Fleury focikapusokat meghazudtoló mozdulattal visszavetődött és a gólvonal előtt megkaparintotta a korongot lepkés kesztyűjével.

Az ordító helyzet nagyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a helyi televíziós stábnál nemcsak a Maple Leafs egyenlítő gólját írták fel az eredményjelzőre, de még egy negyedik torontói találat is jegyzőkönyvbe vétetett, holott egyszer sem találtak a kapuba a kanadaiak az akcióból. Nem véletlen, hogy már most az év legnagyobb védéseként került fel a videómegosztó portálokra az elképesztő bravúr.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/86312/pics/lead_800x600.jpg
NHL,Vegas Golden Knights
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?