Blogolj!

Kiütötték kilenc fogát, másnap már újra a jégen volt

Dorogi László

Mit csinál egy átlagos ember, ha kiütik kilenc fogát? Jobb esetben is hosszú napokig szenved a fájdalomtól. Na és mit csinál egy jégkorongjátékos? Naná, hogy másnap újra meccset játszik.

Fotó: nhl.com

Az NHL nem puhányoknak való, meg úgy alapvetően a jégkorong sem. Keith Yandle egy valódi vasember, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy immáron 820 mérkőzést játszott le az észak-amerikai profi hokiligában úgy, hogy közben egyetlen találkozót sem hagyott ki.

A Florida Panthers játékosának szombaton komoly veszélybe került a szériája, történt ugyanis, hogy a Carolina elleni találkozón az ellenfél bekkje, Jaccob Slavin minél gyorsabban el szerette volna távolítani saját védekező harmadából a pakkot, ám a sistergős bomba egyenesen a floridai játékos arcában landolt.


A veterán bekk persze azonnal a szájához kapott és módszeresen elkezdte kiköpdösni meglazult fogait. Bár a helyzet cseppent sem volt komikus, mégis a Bud Spencer-filmek jelenete sejlett fel a néző szemei előtt. Mint kiderült, kilenc fogától fosztotta meg a száguldó pakk Yandle-t, aki még csak meg sem tántorodott a váratlan arcátrendezéstől.

Aki azt gondolja, hogy ezek után már biztosan nem tért vissza a jégre, az nagyon téved, a körülményekhez képest gyorsan rendbe rakták az arcát és már a találkozó záró harmadában visszatért a pályára. Yandle-nek meg sem fordult a fejében, hogy másnap ne játsszon a Buffalo elleni mérkőzésen, ezzel pedig életben tartotta fantasztikus sorozatát.

Az elnyűhetetlen bekknél csak négy játékos játszott zsinórban több mérkőzést az NHL-ben, a legtöbbet Doug Jarvis. Yandle-nek még 144 mérkőzést kell lejátszania kihagyott meccs nélkül, hogy utolérje a rekordert, ez kicsivel kevesebb mint két szezon alatt össze is jöhet neki. S ne legyen kétségünk, ha rajta múlik, biztos ott lesz a Párducok minden egyes meccsén.

Címkék: Florida Panthers, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/86551/pics/lead_800x600.jpg
Florida Panthers,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?