Blogolj!

Ötödször is nekifutnak a csúcsmeccsnek

Ragnar Volarus

Ami nem megy, nem kell erőltetni. A UFC-nél nem így gondolják, és újra megpróbálják összehozni a könnyűsúly évek óta várt nagy meccsét, a veretlen Khabib Nurmagomedov és a korábbi bajnok Tony Ferguson derbijét. Tehát végre 2020 áprilisában újra eljön a karácsony a ketrecharc rajongóinak.

Miért kellett ilyen sokáig várni? Mert ennél a párosításnál mindig megindult a balszerencse áradása.  

A két harcost először 2015-ben szerette volna egymásnak ereszteni a UFC. Sajnos nem sikerült, a dagesztáni lemondta a bunyót sérülés miatt. Egy akadály, nem akadály gondolta a szervezet és fél évvel később újra megpróbálták leszervezni a meccset, de ezúttal Ferguson esett ki tüdősérülés miatt. Az orvosok vért találtak a tüdejében, nem engedték harcolni.

A UFC nem adta fel, és harmadjára is leszervezte a meccset 2017-ben. De megint zátonyra futott a randi, ezúttal megint Khabib miatt kellett lemondani a találkozót, aki olyannyira rosszul lett a fogyasztás miatt, hogy a mérlegeléskor kórházba szállították.

Elátkozott párosítás? Elképzelhető. Mert még mindig nem volt vége. Negyedjére 2018 áprilisára tűzték ki a bunyót, de nem fogják kitalálni mi történt! Most újra Ferguson dobta be a törölközőt, megsérült a térde a felkészülés közben, így megint búcsút inthettünk az álompárosításnak. 

De a UFC-nél ha valamit nagyon akarnak, akkor nem ismernek lehetetlent. Most bejelentették, hogy ha a fene fenét eszik, akkor is tető alá hozzák a promóció történelmének egyik legjobban várt mérkőzését. Az új időpont: 2020. április 18.

Persze ennek sem mindenki örül. Conor McGregor szerette volna a visszavágót Nurmagomedov ellen, de az ír olyan régen járt az oktagonban, hogy talán már oda se talál. Mégis sokan attól tartottak, hogy a UFC a bevételeket szem előtt tartva - általában ez a perdöntő szempont - inkább a Nurmagomedov-McGregor visszavágót akarja majd nyélbe ütni, még annak ellenére is, hogy ezt a dagesztáni kapásból visszautasította. De ha pénzről van szó, ritkán a harcosok diktálnak. 

Éppen ezért - és a Ferguson-Nurmagomedov párosítás előéletét ismerve - nem meglepő, hogy Dana White, a UFC elnöke kijelentette:

“Ha Tony Ferguson bármilyen okból kifolyólag nem tudja vállalni a meccset, akkor szerintem logikus lenne összehozni a visszavágót Conorral. Conor nagyon akarja ezt a meccset, és biztosra veszem, hogy a rajongók is."

Címkék: UFC
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/86617/pics/lead_800x600.jpg
UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?