Blogolj!

Szívmelengető módon adott hálát a Seattle Seahawks sztárja

Dorogi László

Bobby Wagner nem különösebben van oda a Hálaadásért. Az amerikaiak minden évben november negyedik csütörtökjén tartják meg a számukra talán még a Karácsonynál is fontosabb ünnepet. Ilyenkor összegyűlnek a családok és hatalmasakat esznek.

Fotó: Yahoo! Sports

No, meg amerikai futballt néznek. Detroitban például már hosszú évtizedekre visszanyúló hagyomány, hogy a Lions Hálaadás napján mérkőzést játszik az NFL-ben, ezt a példát pedig a Dallas is átvette. Ezúttal a Lions-Bears és a Cowboys-Bills találkozó mellett a New Orleans Saints és az Atlanta Falcons összecsapását rendezték meg ezen az ünnepnapon, de történetünk nem ezekhez a csapatokhoz köthető. A meccsekről egyébként is összefoglalót olvashatnak társoldalunkon, a Sportfaktoron.

NFL: csoportgyőzelemmel ünnepelték a hálaadást New Orleansban

Az NFC északi rangadójával vette kezdetét a hálaadás ünnepi mérkőzéssorozat. A tét egyértelmű volt, ha a vendégek nem győznek, akkor lényegében lemondhatnak a rájátszásról, a hazaiak viszont a vereségsorozatukat kívánták megszakítani. A chicagóiak szerezték meg a vezetést Allen Robinson elkapását követően, de a Lions azonnal egyenlített Kenny Golladay 75 yardos touchdown-jával.

Bobby Wagner, a Seattle Seahawks klasszis védőjátékosa kedden vágott neki a nagy hálaadási bevásárló-túrának, hiszen mint minden amerikai futballista ő is nagyon szeret enni, és persze tud is. Sokat. Wagner egy West Seattle Safeway nevezetű üzletlánc egyik boltjába sétált be, s fogott neki az étkek beszerzésének. A bevásárlás egyáltalán nem az önös érdekeit szolgálta, éppen egy jótékonysági akció keretein belül szerezte meg a különböző élelmiszereket a rászoruló családok számára. Ezt a nagy mennyiségű terméket azonban fel is kell pakolni egy autóra, s miközben várakozott, hatalmas ötlet szikrája pattant ki a fejéből.

"Miközben várakoztam, láttam, hogy mindenki a Hálaadásra vásárol és azt gondoltam magamban, milyen jó érzés lenne ezeknek az embereknek, ha a kasszánál közölnék velük, hogy minden, amit venni szeretnének, ingyen van. Szóval titokban megbeszéltem az eladókkal, hogy mindenki számláját kifizetem, aki éppen a boltban vásárol"

- mondta Wagner egy szerdai sajtótájékoztatón, aki azonban azt is elárulta, miért nem tartja a Hálaadást a kedvenc ünnepének.

"Úgy érzem, hogy minden nap hálásnak kellene lennünk. Nem csak egyetlen napon"

- magyarázta a klasszis linebacker. Wagner egyébként egyáltalán nem fukar figura, korábban több nehéz sorsú családnak segített már ebben az évben, de szívén viseli a hajléktalanok sorsát is Washington államban. Idén pedig csapata teljesítményéért is hálát adhat, ugyanis a Sehawks 9-2-es mérlegével nagyon jó eséllyel pályázik a rájátszásra, s akár még a Super Bowl-győzelem is összejöhet. nekik.

Címkék: NFL, Seattle Seahawks
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/86766/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Seattle Seahawks
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?