Blogolj!

Elgurult Tom Brady gyógyszere, őrült versenyre hívta ki az NFL futókirályát

Dorogi László

Lamar Jackson péntek hajnalban megdöntötte az irányítók által egy szezonban futott legtöbb yard rekordját. Több sem kellett a New England legendájának, azonnal fifikás kihívás elé állította a Baltimore játékosát.

Fotó: Getty Images

Lamar Jackson, a Baltimore Ravens villámléptű irányítója péntek hajnalban korszakos rekordot állított fel az észak-amerikai profi futball-ligában. A baltimore-i QB átlépte az az 1040 futott yardot, ami meglehetősen ritka dolog egy irányítótól, olyannyira, hogy a liga történetében erre eddig egyetlen quaterback volt képes: Michael Vick tizenhárom évvel ezelőtt az Atlanta Falcons vezéreként 1039 yardot nyargalt a földön az NFL alapszakaszában. Ezt, a korábban megdönthetetlennek hitt csúcsot adta át a múltnak Jackson a New York Jets ellen, úgy, hogy két mérkőzés még hátra van az alapszakaszból.

A rekorddöntéshez természetesen a korábbi csúcstartó is gratulált a Baltimore sztárjának, akinek irányításával szárnyal a Ravens, tizennégy mérkőzésükből csupán kettőt veszítettek el, és jó eséllyel pályáznak az Amerikai Főcsoport első kiemelési pozíciójára a rájátszásban, ahová már múlt héten megváltották a jegyüket.

Jackson egyébként nem titkoltan nagy rajongója Michael Vicknek, a mai napig rendszeresen néz róla videós összeállításokat, hogy ellessen egy-két trükköt az "öregtől".

"Gratulálok ahhoz, hogy történelmet írtál. Ez csak az egyik mérföldkő a sok közül, amit el fogsz érni a pályafutásod során. A legjobbakat kívánom neked, megérdemled. Dolgozz továbbra is keményen, mindig figyelemmel kísérem majd a karriered"

- nyilatkozta az Atlanta Falcons és a Philadelphia Eagles egykori játékosa.

Jackson nem aprózta el a rekorddöntést, idénybeli negyedik olyan mérkőzését produkálta, amelyen átlépte a száz futott yardos határt és annak ellenére, hogy nem is futó játékos, 6,7 yardot átlagol futásonként, amivel vezeti a ligát.

A baltimore-i irányító nemcsak futott yardok tekintetében múlta felül Vicket, az ominózus 2006-os idényben ugyanis az Atlanta QB-ja 1039 futott yardja mellett 2474 yardot passzolt 20 touchdown és 13 interception társaságában. Lamar Jackson két meccsel az alapszakasz vége előtt 2677 passzolt yardnál jár, 29 TD-passzt osztott ki a társaknak és csak hatszor adta el a labdát, passzhatékonysága pedig majd 14 százalékkal jobb, mint anno Vické.

S hogy hogyan jön ide Tom Brady, a New England Patriots hatszoros bajnok irányítója? Hát úgy, hogy a veterán klasszis azonnal ki is hívta egy futóversenyre az idei alapszakasz MVP címére legesélyesebb Jacksont. Bradynek persze semmi esélye sem lenne felvenni a versenyt sebességben Jacksonnal, csakhogy a Patriots-legenda furfangos feltételeket eszelt ki: a versenyt füvön rendezzék, negyven yardot tegyenek meg, de Lamar viseljen görkorcsolyát.

Persze, nyilvánvalóan Brady csak trollkodni szeretett volna egy jót, de ugyan ki ne lenne kíváncsi erre a flúgos futamra? Csak aztán nehogy így is beégjen a jó öreg Tom...

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/87422/pics/lead_800x600.jpg
Baltimore Ravens,Lamar Jackson,New England Patriots,Tom Brady
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?