Blogolj!

Csontrákkal küzd a Philadelphia svéd hokisa

Dorogi László

Oskar Lindblom már nem lép jégre ebben az idényben, de ennél most sokkal nagyobb problémával kell megküzdenie.

Fotó: Philadelphia Inqurier

Mindig rossz arról olvasni, hogy egy fiatal, pályafutása elején álló sportolónak súlyos betegséggel kell megküzdenie. Ezeknek a srácoknak a pályán kellene küzdeniük a győzelemért és nem a rideg kórházi szobákban az életükért. Persze a forgatókönyvet a sors írja, a sors pedig szeszélyes és kiszámíthatatlan.

Az NHL-ben szereplő Philadelphia Flyers pénteken jelentette be, hogy vizsgálatok alapján a csontrák egyik típusát diagnosztizálták a csapat 23 éves svéd csatáránál, Oskar Lindblomnál. A franchise általános igazgatója, Chuck Fletcher elmondta, a játékos azonnali kezeléseket kap, de a szezon hátralevő részében már nem valószínű, hogy pályára lép.

"A Flyers minden lehetséges eszközt meg fog ragadni, hogy támogassa Oskart a lehető leggyorsabb felépülésben"

- állt a csapat közleményében.

Lindblom már a Philadelphia előző, Colorado elleni mérkőzését is kihagyta, ám ekkor még nem lehetett tudni, hogy mi áll pontosan a háttérben. A fiatal svéd jégkorongozó 30 alkalommal lépett jégre az idei szezonban, 18 pontot szerzett, Travis Konecnyvel holtversenyben pedig ő vezeti a gárda házi góllövő-listáját 11 találattal.

Lindblomot 2014-ben draftolta a Flyers a játékosbörze ötödik körében, eddigi pályafutása során 134 mérkőzést játszott az NHL-ben, ezeken 30 gólt szerzett és 27 gólpasszt osztott ki. Idén a gárda egyik legjobbja volt, amíg az élet máshogy nem rendelkezett. Mi, innen a messzi távolból nem kívánhatunk mást, csak rengeteg erőt és kitartást a küzdelemhez.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/87444/pics/lead_800x600.jpg
NHL,Philadelphia Flyers
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?