Blogolj!

A zsákolókirályt másolta volna a Memphis kosarasa, nem jött össze

Dorogi László

Ja Morant az észak-amerikai profi kosárliga egyik legígéretesebb játékosa, újoncként is hatalmas meccseket játszva ülteti le a szurkolókat a Memphis meccsek elé. Ami azért nem kis teljesítmény, mert a csapat, fogalmazzunk úgy, hogy nem manapság éli aranykorát.

Fotó: kezdő5.hu

A Grizzlies a tizenöt csapatos nyugati konferencia tizenharmadik helyén szerénykedik, csupán az előző tizenöt meccséből tizennégyet elveszítő New Orleanst és az atomjaira hulló, sztárjaitól ilyen-olyan okok miatt mentesített ligautolsó Golden State-et előzik meg.

Ja Morant a Memphis egyik üde színfoltja, de ez el is várható egy 1/2-es választottól. Eddig 23 meccsen lépett pályára az NBA-ben, ezeken 18.4 pontot, 3.3 lepattanót és 6.7 gólpasszt átlagol, dobószázaléka pedig közelít az ötvenhez. Szombaton viszont eléggé meghökkentő akciót szeretett volna végrehajtani, ami előtte nem sokaknak sikerült a kosárlabda-történelemben: egy ellenfél feje fölött átugorva szeretett volna zsákolni.

A veterán kosárrajongók lelki szemeik előtt még mindig tisztán látják Vince Carter brutális zsákolását, amit a 2000-es sidney-i olimpián mutatott be. Az NBA jelenlegi legidősebb játékosa - igen, Carter még 42 is nyomja az ipart, éppen huszadik szezonját teljesíti -, akkor a franciák elleni találkozón ugrott át Fredric Weiss feje fölött és húzta a gyűrbe a labdát. Csak a mihez tartás végett, Weiss 2018 centiméter magasra nőtt, elképesztő emelkedés kellett ahhoz, hogy egyáltalán sikerüljön átugornia Carternek, hát még hogy pontot is szerezzen az akcióból.

Valami hasonlóra készült Morant is a Cleveland Cavaliers ellen, a fiatal kosaras a 208 centiméteres Kevin Love-ot nézte ki áldozatnak, de úgy fest, neki még gyakorolnia kell Carter jellegzetes mozdulatát: Morant annak rendje s módja szerint felugrott, ám Love túl magasnak bizonyult, a legékesebb testrészével jól arcon vágta a clevelandi klasszis, ráadásul a zsákolás sem jött össze.

Love még a lefújás után is hitetlenkedve sztorizott az újságíróknak Morant megmozdulásáról, az mindenesetre enyhítheti valamelyest traumáit, hogy a meccset végül a Cavaliers nyerte meg.

Címkék: NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/87798/pics/lead_800x600.jpg
NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?