Blogolj!

A UFC megint kinyitotta a McGregor-féle pénzcsapot

Ragnar Volarus

Azt már egyideje tudjuk, hogy 2020. januárjában tér vissza az ír fenegyerek, és úgy tűnik elég sokan kíváncsiak rá még mindig. Pedig utoljára 2018. októberében bunyózott, de legutóbbi győzelme már 2016-os. 

Mégis mikor megtudtuk, hogy visszatér, és ráadásul egy olyan ellenfél ellen aki sziontén nagy kedvence a UFC-rajongóknak, már dörzsölhettük a tenyerünket. De valószínűleg Dana White a szervezet vezetője és a tulajdonosok is ugyanezt tették. Elvégre visszatér az aranytojást tojó tyúk kakas. 

A lé pedig dől. A McGregor (21 győzelem, 4 vereség) visszatérésének  otthont adó UFC 246-ra már nem lehet jegyet venni, alig 24 óra alatt elkapkodták az összeset. Ráadásul egyáltalán nem olcsó jegyekről beszélünk, hiszen a legolcsóbb belépőért - mondhatnánk a kakasülő - 300 amerikai dollárt, azaz közel 90 ezer forintot kértek. A vegasi T-Mobile Arena, ahol a gálát rendezik, 20.000 férőhelyes, tehát már most biztos, hogy telt ház lesz aznap este.  Dana White úgy tippelt, nagyjából 10 millió dolláros bevételt hozhat majd a cégnek az esemény a belépőkből. 

Persze ez csak csip-csup összeg, ez mind semmi ahhoz képestt, amit legombolnak majd a tévénézőkről. A UFC és az ESPN bejelentette, hogy felemelik a PPV-k (pay-per-view, előfizetés a gálára) árait is 5 dollárral, azaz 1500 Ft-tal.

Úgy fest Conor még mindig messze a legnépszerűbb tagja a UFC-nek, és a megfelelő ellenfelet is megtalálták. Persze McGregortól nem lehet elvitatni, hogy ő a a UFC legelső egyidejű dupla divíziós bajnoka, és a de mostanában nem éppen az oktagonban végzett munkája miatt volt beszédtéma. UFC 229 tömegverekedés, telefonösszetörés, majd legutóbb a kocsmai maflás egy férfinak aki nem kért a whiskyjéből. Sebaj, végre megint azt csinálhatja amiért szeretjük. Mert bunyózni azt tud. 

Ahogy januári ellenfele Donald “Cowboy” Cerrone (36 győzelem, 13 vereség, 1 félbeszakat meccs) is, aki a UFC rekordere: a legtöbb győzelme neki van. Persze most éppen két mérkőzéses vereségszériában van, de ez nem jelent semmit. Brutálisan jó pofozkodás várható. 

Ami viszont meglepő, hogy a súlycsoport váltósúly lesz. Conor pehelysúlyban és könnyűsúlyban volt bajnok, és Cerrone is utóbbiban töltötte a legtöbb időt, bár ő már egyideje váltósúlyban virgonckodik. De persze McGregor nem riad meg egy kis kihívástól. Nate Diaz ellen vállalt egyedül váltósúlyú bunyót eddig Conor, először kikapott fojtással, aztán nyert többségi döntéssel. Mindkét mérkőzés kőkemény erőpróba volt az írnek. 

Sebaj, jövőre januárban újra kiskarácsony lesz a UFC-rajongóknak, hiszen egy McGregor-Cerrone meccs igazi csemege. Azt hittük már nem látjuk az írt bunyózni, mert nincs szüksége a pénzre, jól megy a whiskymárkája, a Proper Twelve is. De McGregor mindig is elmondta, hogy nem a pénzért csinálja ezt, hanem a kihívás és a versengés miatt. Ezek szerint igazat mondott. Induljon hát a pofonofon!

Címkék: UFC
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/87920/pics/lead_800x600.jpg
UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?