Blogolj!

Korszakos rekordot döntött meg a New Orleans elkapózsenije

Dorogi László

Michael Thomas idei teljesítményére nem nagyon vannak szavak. A New Orleans Saints játékosa 145 elkapásnál jár az NFL alapszakaszában, ezzel egy 17 éves rekordot adott át a múltnak.

Fotó: Sports Illustrated

A New Orleans Saints csapata vasárnap este a Tennessee Titans együttesével találkozott az NFL alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Michael Thomas a találkozót megelőzően 131 elkapást hajtott végre az idei szezonban, ami már önmagában sem egy kis teljesítmény, viszont csupán tizenegy elkapott labdára volt attól, hogy megdöntse az egy szezonra vonatkozó elkapások rekordját.

Ezt egy bizonyos Marvin Harrison tartotta, aki Peyton Manning kedvenc célpontjának számított az Indianapolis Coltsban, később a Hírességek Csarnokába is beválasztották. Harrison a 2002-es alapszakaszban 143 elkapást hajtott végre, ezt azóta sem sikerült senkinek újra megcsinálnia - egészen vasárnap estig.

Thomasnak ráadásul csupán néhány centiméter kellett volna ahhoz, hogy a csúcsdöntő elkapásból touchdown is legyen, ám ez végül csak egy játékkal később jött össze.

Nem ez volt az egyetlen rekord, amit megdöntött a Saints játékosa a találkozón: ez volt a hetedik olyan meccse az idényben, amelyen úgy érte el a száz elkapott yardot, hogy legalább tíz elkapást csinált meg - ezzel Andre Johnsont, a Houston Texans korábbi kiválóságát fosztotta meg egy csúcstól.

Mindemellett immáron Thomas tartja a legtöbb elkapott yard rekordját az első négy szezonra vetítve, a Hall of Famer Randy Moss 5396 yardos csúcsát adta át a múltnak. A hab a tortán, hogy a Saintsnek is jól megy a szekér, a New Orleans biztosan ott lesz a rájátszásban, sőt, még az első két kiemelési pozíció valamelyikét is megszerezheti a Nemzeti Főcsoportban.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/87906/pics/lead_800x600.jpg
New Orleans Saints,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?