Blogolj!

Kidőlt a Seattle Seahawks futóállománya, visszatér a Bestia

Dorogi László

Úgy fest, ahogy Kevin nélkül nincs karácsony, úgy Marshawn Lynch nélkül sincs NFL. A klasszis futót a sérülések miatt reaktiválja a Seattle Seahawks.

Fotó: The Cauldron

Másodszor is visszatér az NFL-be Marshawn Lynch, a Seattle Seahawks és az Oakland Raiders korábbi futója. A kiváló running back 2013-ban tagja volt a Denver Broncos elleni Super Bowl-t megnyerő Seahawksnak, ám 2015-ben bejelentette visszavonulását.

Sokáig nem bírta foci nélkül, 2017 tavaszán az Oakland kérésére visszatért, de a tavalyi szezon végén ismét szögre akasztotta a stoplist. A Seattle most azért kereste meg, mert az Arizona Cardinals elleni alapszakasz-meccsük katasztrofálisan sikerült: nem elég, hogy kikaptak a csoportrivális Cardinalstól, Chris Carson és C.J. Prosise számára is sérülés miatt fejeződött be az idény.

Ezután vált égetővé a Seahawks számára, hogy futójátékost szerezzen, így esett választásuk Lynchre.

Marshawn Lynch a liga egyik legizgalmasabb játékosa, 2017-ben az NFL történetének 31. játékosaként lépte át a 10 000 futott yardot, de nem ezért lett a szurkolók kedvence. 2010-ben a Seattle Seahawks negatív, 7-9-es mérleggel jutott be a rájátszásba, ahol a wild card körben az akkor címvédő New Orleans Saints csapatával találkozott. A mérkőzést végül mégis a Seahawks nyerte meg, köszönhetően többek között Lynch azóta Beast Quake-ként elhíresült futásának - ezután kapta meg a Beast Mode, azaz bestia mód becenevet.

Egyes beszámolók szerint akkora ricsajt csaptak Lynch TD-futása miatt a seattle-i szurkolók, hogy a stadion környékén kisebb földrengést érzékeltek. A játékos közismerten oda van a Skittles cukorkáért is, touchdownjai után gyakran cukorka esőt zúdítanak rá a szurkolók.

Lynchnek nem csak a játéka vált legendássá, a média képviselőivel sem bánik kesztyűs kézzel: nem éppen a legkedveltebb interjúalanya a riportereknek, volt olyan, hogy minden kérdésre egy "yeah" válasszal felelt, volt rá példa, hogy a liga meg is büntette azért, mert nem felelt meg a protokollnak.

Mivel a Seattle Seahawks az utolsó alapszakasz fordulótól függetlenül bejutott a rájátszásba, így Marshawn Lynch számára adott a lehetőség, hogy ismét felérjen a csúcsra. Pedig egy héttel korábban még vodkát osztogatott a Seahawks-szurkolóknak a lelátón...

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/87954/pics/lead_800x600.jpeg
NFL,Seattle,Seattle Seahawks
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?