Blogolj!

Vadnyugati promóvideót kapott a Winter Classic

Dorogi László

Az észak-amerikai profi hokiligában az elmúlt egy évtizedben hagyománnyá vált, hogy az év első napján a szabad ég alatt köszöntik a világ legjobb jégkorongozói az új esztendőt.

Fotó: cnn.com

Ezúttal egy eddig soha nem látott párosítás kapott helyet a Winter Classicon, méghozzá egy olyan városban, amelyről legkevésbé és utoljára jutna eszünkbe a jég és a hó. Az NHL első mérkőzését Dallasban rendezik meg 2020-ban, a Stars ellenfel pedig a Nashville lesz. Valljuk be, kapitális baklövés lett volna az NHL részéről kihagyni egy vadnyugati pisztolypárbaj lehetőségét, ennek megfelelően igazi western felvezetőt kapott a találkozó.

A Winter Classicot 2008 óta rendezik meg az Egyesült Államokban - csak a 2013-as lockout miatt maradt el -, rendszerint egy amerikai futball, vagy egy baseball stadion ad otthont a különleges találkozónak. Az első Winter Classicon a Buffalo Sabres és a Pittsburgh Penguins találkozott New Yorkban, azt a találkozót a Pingvinek nyerték szétlövés után 2-1-re.

Nem a Winter Classic az egyetlen olyan meccs az NHL szezonjában, mit szabad ég alatt, az átlagosnál jóval több néző előtt rendeznek meg, a kétezres évek eleje óta minden évben helyet kap a versenynaptárban az úgy nevezett Heritage Classic, amit később az NHL Stadium Series is követett.

A látogatottsági rekordot egyébként a 2014-es Toronto Maple Leafs-Detroit Red Wings mérkőzés tartja a Winter Classicok történetében, a kanadaiak szétlövés után aratott 3-2-es győzelmét 105 491(!) szurkoló látta a helyszínen, a legtöbb gól pedig a 2009-es Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings ütközeten született, akkor a Detroit 6-4-re diadalmaskodott.

A Dallas-Nashville lesz az első olyan Winter Classic az NHL történetében, amelyen nem lép jégre klasszikusan északi csapat, remélhetőleg az enyhe texasi tél nem rondít majd bele az ünnepi pillanatokba. 

Címkék: jégkorong, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88027/pics/lead_800x600.jpg
jégkorong,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?