Blogolj!

Fájhat még a delfinharapás a hazafiaknak

Dorogi László

Ahogy az általában lenni szokott, idén is hatalmas izgalmak közepette zárult az NFL alapszakasza. Bár a rájátszás mezőnye már nagyjából kialakult az utolsó forduló előtt, maradt még egy-két nyitott kérdés.

Például az, hogy a címvédő New England Patriots képes lesz-e zsinórban tizedik alkalommal is megszerezni az első két kiemelési pozíció valamelyikét a playoffra, biztosítva ezzel magának egy extra pihenő hetet.

A Patriótáknak ehhez a csoportrivális Miami Dolphinst kellett volna legyőzniük, ráadásul hazai környezetben a Gillette Stadiumban, ahová nem nyerni járnak az ellenfelek. Csakhogy a floridai gárda az elmúlt években - nézzen ki bármennyire is katasztrofálisan a kerete -, rendre megfricskázta a nagy tesót, tavaly például egy a mai napig emlékezetes trükkös játékkal töröltek oda Bill Belichickék orra alá.

A Miami nem titkoltan úgy vágott neki az idei szezonnak, hogy nem igazán szeretnének meccseket nyerni, hatalmas tankolásba fogott a Dolphins. Szinte minden egyes értékes játékosát elcsencselte, közülük többen új erőre kaptak új állomáshelyükön, Ryan Tannehillnek például összejött a Tennessee Titans csapatával az, ami a Miamival soha: bejutott a rájátszásba. Kenyan Drake megtáltosodott Arizonában, Laremy Tunsill és Kenny Stills pedig Tannehillhez hasonlóan ott lesz a playoffban, de említhetnénk Minkah Fitzpatricket, aki Pittsburghben emelkedett ki az egyébként sem rossz defense-ből.

Csakhogy Brian Flores újonc vezetőedzőként, Ryan Fitzpatrick pedig a liga veterán irányítójaként úgy gondolta, ciki lenne teljesen földbe állítani a társaságot és a szezon második felében igen szép győzelmeket sikerült bezsebelniük. Legyőzték többek között a szezon előtt a végső győzelemre is esélyesnek tartott Philadelphia Eagles-t, csattanóként pedig újfent borsot törtek a Patriots orra alá.

Vereségével a Patriots akár bajba is kerülhet, ugyanis egyáltalán nem mutatott meggyőző teljesítményt a címvédő az idei alapszakaszban, Tom Brady karjából mintha kifogyott volna a mágia és tulajdonképpen a védelmének köszönheti a csapat, hogy újra ott lehetnek a rájátszásban. A rájátszás első körében viszont azt a Tennessee-t fogadják, amely az elmúlt hetekben az egyik legforróbb csapata a ligának, a Ryan Rannehill és Derrick Henry vezette támadósor futószalagon gyártotta a nagyobbnál nagyobb játékokat és a pontokat.

Persze, kár lenne temetni a New Englandet, hiszen mégis az elmúlt két évtized legdominánsabb NFL-csapatáról beszélünk a személyükben, de akár sokba is kerülhet nekik a Dolphinstól elszenvedett vereség.

NFL alapszakasz, 17. játékhét

Buffalo Bills–New York Jets 6-13
Carolina Panthers–New Orleans Saints 10-42
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 33-23
Detroit Lions–Green Bay Packers 20-23
Kansas City Chiefs–Los Angeles Chargers 31-21
Minnesota Vikings–Chicago Bears 19-21
New England Patriots–Miami Dolphins 24-27
Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 22-28 – hosszabbítás után
Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 28-10
Dallas Cowboys–Washington Redskins 47-16
Denver Broncos–Oakland Raiders 16-15
Houston Texans–Tennessee Titans 14-35
Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 38-20
Los Angeles Rams–Arizona Cardinals 31-24
New York Giants–Philadelphia Eagles 17-34
Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 21-26

A rájátszás wild card körének párosítása

NFC

Január 5., vasárnap, 19.05 Philadelphia Eagles–Seattle Seahawks
Január 5., vasárnap, 22.40 New Orleans Saints–Minnesota Vikings

Pihenőhéten lesz az első kiemelt San Francisco 49ers és a második kiemelt Green Bay Packers.

AFC

Január 4., szombat, 22.35 Houston Texans–Buffalo Bills
Január 5., vasárnap, 2.15 New England Patriots–Tennessee Titans

Pihenőhéten lesz az első kiemelt Baltimore Ravens és a második kiemelt Kansas City Chiefs.

Nyitó kép: USA Today

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88211/pics/lead_800x600.jpg
Miami Dolphins,New England Patriots,NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?