Blogolj!

Az amerikai ligák végre bekeményítenek?


A bíró munkáját kritizáltad? 20 ezer dollár! Bántalmaztad a barátnődet? 81 meccses eltiltás. Persze még ez is kevés, éehetne több is, de végre nem hunynak szemet a ligák, ha valami kellemetlen történik. 

John Tortorellát, az NHL-ben szereplő Columbus Blue Jackets vezetőedzőjét azért büntették 20 ezer dollárra (ami közel hatmillió forint), amiért kritizálta a játékvezetőket vasárnapi vesztes mérkőzésük után. Tortorella szerint a hosszabbítás hajrájában 1.1 másodperccel vissza kellett volna állítaniuk az órát. Mivel ezt nem tették meg, Zach Werenski gólja - amellyel a Columbus megnyerte volna a találkozót - időn túl esett, így érvénytelenítették, ráadásul a szétlövés során megsérült finn kapusuk, Joonas Korpisalo.

"A játékvezetők nem végeznek jó munkát, ezért elveszítettük a mérkőzést és a kapusunkat is. Olyan volt ez, mint a láncreakció: ha helyesen ítélkeztek volna, nem veszítjük el a kapusunkat, és megnyerjük a meccset" - nyilatkozta Tortorella a találkozó utáni sajtótájékoztatón. 

Ennyi éppen elég volt a liga illetékeseinek, akik a 20 ezer dolláros szankció mellett további 25 ezer dollárra is megbüntették a szakvezetőt, ám ezt december 29-ig felfüggesztették. Tehát ha Tortorella idén újra kritizálni szeretné a bírókat, akkor már elég csúnyán megjárhatja, hiszen 25 ezerről indul a büntetés. 

Persze némileg érthető a felindultsága, hiszen elsőszámű kapusára térdműtét miatt négy-hat hétig nem számíthat, és Korpisalo kénytelen lesz kihagyni a január 25-én St. Louisban sorra kerülő All-Star gálát is. 

Íme az ominózus sajtótájékoztató:

De a baseball liga vezetői sem voltak vajszívűek Domingo German ügyében, aki 81 mérkőzéses eltiltást kapott családon belüli erőszak miatt. Az MLB szeptember 19-én már felfüggesztette Germant, aki így a 2019-es idényben 18 találkozót letöltött, de a következő szezonra 63 még így is maradt, tehát legközelebb június 5-én léphet pályára.

A játékos nem fellebbezett miután bebizonyosodott, hogy bántalmazta barátnőjét, gyermekének anyját.

Amióta az MLB szankcionálja a hasonló eseteket, German büntetése a legnagyobb, amelyben nem indult hivatalos eljárás. Addison Russel (Chicago Cubs) a 2018-19-es szezon után 40 mérkőzést kényszerült kihagyni, mert volt felesége azt állította, hogy bántalmazta őt. Jose Torrest (San Diego) 2018-ban 100 találkozóról tiltották el, őt azonban le is tartóztatták családon belüli erőszak vádja miatt.

Címkék: MLB, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88399/pics/lead_800x600.jpg
MLB,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?