Blogolj!

Vince Carter végleg beírta magát az NBA történelemkönyvébe

Dorogi László

Vince Carter tényleg elnyűhetetlen. Az NBA korelnöke 2019 októberében huszonkettedik szezonját kezdte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, magyar idő szerint vasárnap hajnalban pedig olyan csúcs került a neve mellé, amit aligha fog bárki is beállítani.

Fotó: Sky Sports

A jelenleg az Atlanta Hawksban pattogtató Carter a tavalyi szezon elején jelentette be, úgy érzi, 21 év után itt az ideje szögre akasztani a cipőt, azonban a georgiai gárda megkínálta egy plusz egy évre szóló szerződéshosszabbítási ajánlattal, amire a korábbi zsákolókirály rá is bólintott.

Azzal, hogy parkettra lépett az Indiana Pacers ellen megnyert mérkőzésen, ő lett a liga történetének első játékosa, aki négy különböző évtizedben is játszott az NBA-ben.

Vince Cartert 1998-ban draftolta a Golden State Warriors, ám az oakland gárdában egy percet sem játszott, azonnal lepasszolták a Toronto Raptorsnak, ahol egészen 2004-ig pattogtatott. Mindeközben tagja volt a 2000-es sidney-i olimpiát megnyerő amerikai nemzeti csapatnak, majd megfordult a New Jersey Nets, az Orlando Magic, a Phoenix Suns, a Dallas Mavericks, a Memphis Grizzlies és a Sacramento Kings csapataiban is.

A liga történetében csak öt játékos ért el rajta kívül pályafutása során legalább 24 ezer pontot, 6 ezer lepattanót, 2500 gólpasszt, 1000 elcsent labdát és 1000 hárompontost, nyolcszor választották be az All-Star csapatba, 2000-ben a zsákolóversenyt is megnyerte, de minden idők legjobb zsákolójának is őt tartják.

Szenzációs pályafutásából csupán az NBA bajnoki cím hiányzik, ez viszont már jó eséllyel így is marad, hiszen az Atlanta Hawks nem éli legszebb napjait - és akkor finoman fogalmaztunk. Ennek ellenére hatalmas meglepetés lenne, ha karrierje után nem kerülne be a Hírességek Csarnokába. Annak a játékosnak, aki az életének több mint felét NBA-játékosként töltötte, ez kis túlzással életműdíjként jár.

Címkék: kosárlabda, NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88486/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?