Blogolj!

Elsírta magát a Philadelphia Eagles 40 éves playoff-újonca

Dorogi László

Minden bizonnyal pályafutása utolsó NFL-meccsét játszotta le Josh McCown, a Philadelphia Eagles csereirányítója vasárnap este. A veterán játékos 17 évet várt élete első rájátszására.

Fotó: Philadelphia Inqurier

Az NFL a világ egyik legkeményebb bajnoksága, őrületesen nehéz bekerülni, hát még aztán meg is ragadni a ligában. Sokak számára örökké álom marad, hogy valaha is profi amerikai futballistává váljanak, s bizony olyanok is akadnak szép számmal, akik hosszú-hosszú éveket húznak le úgy az NFL-ben, hogy elkerülik őket a sikerek.

Josh McCownt 2002-ben draftolta le az Arizona Cardinals, ahol négy szezont töltött el, majd aztán további 11 csapatnál fordult meg a ligában, de sehol nem tudott igazán meghatározó játékossá válni. Csereirányítónak viszont tökéletes volt, ezt tudták jól a csapatok is, így ha valakinek egy megbízható backup QB-ra volt szüksége, azonnal telefonált McCownnak, aki soha nem is hagyott cserben senkit.

A veterán játékos a 2018-as szezon után jelentette be visszavonulását, majd elemzőként csatlakozott az ESPN csatorna stábjához, ám az idei NFL-szezon előtt a Philadelphia Eagles megkereste, nem lenne-e kedve visszatérni, miután elcserélték a Super Bowl-győztes csereirányítójukat, Nick Foles-t Jacksonville-be. McCown nem hezitált sokáig, rábólintott az ajánlatra, de az alapszakaszban nem igazán kapott lehetőséget Carson Wentz mögött, aki évek óta először hozott le alapszakaszt komolyabb sérülés nélkül.

Bár a Philadelphia bőven a várakozásokon alul teljesített az alapszakaszban, 9-7-es mérlegükkel így is meg tudták nyerni a Nemzeti Főcsoport keleti csoportját, így bejutottak a rájátszásba, ahol a Seattle Seahawks ellen léphettek pályára a wild card körben. Carson Wentz-et ezúttal a playoffban érte utol a végzete, agyrázkódás miatt a második negyedben le kellett cserélni a kezdő quarterbacket, így 17 év várakozás után elérkezett Josh McCown ideje.

Rájátszás-átok ül a New Orleanson, idén nem lesz philadelphiai csoda

Az egyaránt alacsonyabban kiemelt Minnesota Vikings és Seattle Seahawks jutott be a főcsoport-elődöntőbe az NFL rájátszás wild card köréből vasárnap. Magasra tették a lécet szombaton az Amerikai főcsoport wild card mérkőzései, a Houston Texans és a Tennessee Titans is pokoli izgalmak közepette jutott be a főcsoport-elődöntőbe.

Az irányító 40 évesen életében először léphetett pályára NFL rájátszás mérkőzésen és nem is vallott szégyent. 24 passzkísérletéből 18 talált társat, összesen 174 yarddal kínálta meg a társakat, ami alapvetően nem egy kiemelkedő statisztika, de hozzá kell tenni, hogy a seattle-i védelem elképesztő nyomást helyezett rá, többször is sackelték, sokszor kellett menekülnie, mégis sikerült vigyáznia a labdára.

Bár a győzelem végül nem jött össze a Philadelphiának, McCown lett a liga történetének negyedik irányítója Drew Brees, Tom Brady és Vinny Testaverde után, aki több mint 40 évesen pályára lépett a rájátszás wild card körében. A lefújás után magával is ragadták az érzelmek a veterán QB-t, aki csapattársa, Zach Ertz ölelésében sírta el magát.

"A feleségem és a családom nagyon sokat költözött a munkám miatt az elmúlt években, de mindig mellettem álltak. Nagyon különleges érzés, hogy pályára léphettem egy playoff-meccsen. Nem tudom eléggé megköszönni - anyukámat és apukámat is beleértve azt a támogatást, amit tőlük kaptam. Fantasztikus utazás volt, mindent kihoztam magamból, amit csak lehetett. 40 évesen azért már kicsit más ez a játék, a tested sokszor jelez, hogy már nem bírja úgy a terhelést. Egyelőre nem tudom, hogy folytatom-e a játékot, de az biztos, hogy nagyon jó móka volt itt lenni"

- nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón McCown.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88528/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Philadelphia Eagles
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?