Blogolj!

Ilyet nem látsz minden nap, kapusgól az NHL-ből!

Dorogi László

Bár az észak-amerikai profi hokiliga legutóbbi játéknapján többen is szereztek mesterhármast, a Nashville pedig egyelőre nem tartozik a rájátszás-esélyesek közé, mégis a Predators kapusa lopta el a show-t.

Fotó: nhl.com

A jégkorong azért csodálatos sportág, mert a kapusoknak is megvan a lehetőségük arra, hogy gólt szerezzenek. Persze, más csapatsportok esetében is létezik a kapusgól intézménye, a kézilabdában, vagy a vízilabdában például viszonylag gyakran látunk gólt a hálóőrtől, de mondjuk a fociban kifejezetten különleges eseménynek számít, ha az egyik kapus veszi be a másik kapus várát.

A hokiban is igazi kuriózumnak számít, ha egy kapusnak sikerül bevennie az ellenfél ketrecét, még akkor is, ha a legtöbb esetben ez olyan játékszituációban történik ez meg, amikor az ellenfél gólhátrányban igyekszik egyenlíteni a mérkőzés utolsó perceiben, másodperceiben.

Pekka Rinne, a Nashville Predators finn kapusa az NHL történetében tizenkettedik kapusként iratkozott fel a gólszerzők listájára a Chicago Blackhawks elleni mérkőzésen, saját alapvonala mögül, az egész pályán átívelve jutott el korongja a chicagói kapuba.

A finn portás persze az elsődleges feladatát is jól elvégezte, 29 Blackhawks-bombát hatástalanított, és nagyban hozzájárult, hogy John Hynes első győzelmét könyvelje el a Nashville vezetőedzőjeként. Bár a Predators egyelőre tisztes távolságból figyeli a rájátszást érő helyeket a nyugati konferenciában, Rinne teljesítménye megsüvegelendő. Ezt megelőzően 2013 októberében, a Phoenix Coyotes kapusának, Mike Smith-nek sikerült gólt szereznie az NHL-ben kapusként. Hogy milyen rég is volt ez, azt jól jelzi, hogy a Coyotes azóta nevet is változtatott és jelenleg Arizona Coyotesként vezetik a liga Csendes-óceáni divízióját...

"Éppen gólt szereztünk, kétgólos előnyben voltunk, gondoltam megpróbálom, a pakk pedig szerencsére úgy pattogott a jégen, hogy az ellenfél kapujában kössön ki végül. Mindig is álmodtam arról, hogy egyszer gólt szerzek az NHL-ben, ma a csillagok is úgy álltak, hogy ez összejöjjön"

- nyilatkozta a történelmi tett után a nashville-i kapus.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88707/pics/lead_800x600.jpg
jégkorong,Nashville Predators,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?