Blogolj!

Visszavonul a Carolina Panthers klasszis védője

Dorogi László

Az NFL-ben töltött kilenc szezon után, mindössze 28 évesen bejelentette visszavonulását Luke Kuechly, a Carolina Panthers linebackere.

Fotó: Bleacher Report

"Gyerekkorom óta egyetlen módon tudtam játszani ezt a játékot - gyorsan, fizikálisan és keményen. Most elérkeztem arra a pontra, amikor már nem vagyok képes tovább ezen a szinten játszani. Nagyon nehéz ezt kimondani"

- jelentette be visszavonulását a klasszis játékos könnyeivel küszködve.

Kuechly pályafutását végigkísérték a sérülések, sok mérkőzést volt kénytelen kihagyni agyrázkódás miatt. Kuechly-t a 2012-es NFL draft kilencedik helyén választotta ki a Carolina Panthers, egész pályafutását Charlotte-ban töltötte.

Kilenc szezont töltött el a ligában, nyolc idény végén beválasztották a Pro Bowlba - a liga All-Star csapatába -, 2013-ban az Év legjobb védőjének járó elismerést is megkapta. Pályafutása során 1092 szerelést hajtott végre, ennél többet a 2012 óta tartó időszakban senki másnak nem sikerült, nem véletlenül hívták csapattársai nemes egyszerűséggel "tackling machine-nak", azaz szerelőgépnek.

Karrierje során 18 interceptiont szerzett az ellenfél irányítóitól, ez szintén a legjobb statisztikai mutató egy linebackertől a 2012-es idény kezdete óta, összességében pedig a Carolina Panthers történetének harmadik legtöbb levegőből lehalászott labdája az övé a poszton szereplő játékostól.

A hőn áhított bajnoki címhez az 50. Super Bowlon volt a legközelebb, ám a 2016-os döntőben a Panthers kikapott a Payton Manning vezette Denver Broncos csapatától.

Kuechly hatalmas közönség-kedvencnek számított Carolinában, ami ismerve mentalitását nem is csoda. A csupa szív, utolsó leheletéig küzdő játékos szerelései után a Panthers-szurkolók mindig megjutalmazták egy "Luuuke!" csatakiáltással, amit sokszor pfújolásnak halhattak az ellenfél szimpatizánsai.

Csapattársa, a rutinos tight end Greg Olsen Twitter-bejegyzésben búcsúzott Kuechlytől, mint írja, nem nagyon találja azokat a szavakat, amelyekkel le lehetne írni milyen személyiség, barát és csapattárs a visszavonuló linebacker.

"Rengeteg emléket szereztünk együtt a pályán és a pályán kívül is. Megtiszteltetés, hogy a barátod lehetek, mindig hálás leszek azért, hogy hatást gyakoroltál az életemre. Szeretlek haver!"

- írta Olsen.

Christian McCaffrey, a Panthers futója szintén megható sorokkal köszönt el csapattársától:

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam a pályán töltött időt a valaha volt egyik legnagyszerűbb játékossal és a valaha volt legnagyszerűbb emberrel"

- írta a running back.

Kuechly visszavonulásáról a társak mellett az ellenfelek is megemlékeztek, Tyrann Mathieu, a Kansas City Chiefs védője például azt írta, hogy a linebacker pályafutásával kivívta a Hírességek Csarnokába kerülés jogát.

"Rengeteget tett ezért a játékért. Hiányozni fog a ligának!"

Címkék: NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/88925/pics/lead_800x600.jpg
NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?