Blogolj!

Conor McGregor beröffentette a 2020-as UFC-idényt


Az ír fenegyerek finoman szólva sem maratoni meccsel indította a UFC 2020-as gáláinak sorát.

Rengetegen várták Conor McGregor visszatérést. Főleg annak ismeretében, hogy egy olyan legenda ellen lépett az oktagonba, mint a UFC-ben legtöbb győzelmet számláló Donald "Cowboy" Cerrone. A párharc előtt mindenki komoly gyomorgörccsel küzdött, nehogy valami botrány - ez McGregor esetében benne van a pakliban - vagy egy sérülés keresztülhúzza a derbi létrejöttét.

Szerencsére semmi ilyen nem történt, a mérlegelésen is mindkét harcos hozta a súlyát, elhárult minden akadály, jöhetett a vérfürdő. Merthogy mindkét versenyző ezt ígérte a meccset megelőző "sajtóhadjárat" során. Amin némi meglepetésre McGregor nem a tőle szokásos trashtalk-szintet hozta, hanem egy sokkal szimpatikusabb, az ellenfelét nagyra tartó bunyóst. Persze ahol lehetett szívták egymás vérét, kiütéssel fenyegetve egymást, de üdítő volt látni ez a sportszerű szócsatát.

McGregor ugye a UFC első olyan harcosa, aki először tudott egy időben két súlycsoport bajnoka lenni. Ezek a pehely- és könnyűsúly voltak. Aztán kiruccant a Diaz elleni meccsekre váltósúlyba. Cerrone is több súlycsoportot megjárt, pályafutása java részét a könnyűsúlyúak közt töltötte, de az utóbbi időszakban ő is a váltósúlyban osztotta a pofonokat és rúgásokat.

Ezúttal a váltósúly lett a közös pont, mindkét bunyós rendesen kipattintva sétált be az oktagonba. Cowboy feszültnek tűnt, Conor sokkal lazábbnak, pedig inkább az írnek volt vesztenivalója. Végre jött a gong!

Finoman szólva sem sz@roztak, egymásnak ugrottak, a tizedik másodpercre Cowboy bal szeme alatt már ott volt a dudor és az orra is vérzett. Mindezt Conor válla okozta. Aztán a UFC-ben legtöbb fejrúgásos kiütést jegyző amerikai ezúttal benyelt egy fejrúgást, és McGregor innen szó szerint kivégezte. A jegyzőkönyv szerint 40 másodpercig tartott az összecsapás, ezzel Conor második leggyorsabb kiütését hozta össze. Ennél csak Az Aldo elleni 13 másodperces pehelysúlyú vb-címmeccs volt rövidebb UFC-karrierje során. 

Ezzel 22-4-re javult Conor mérlege. Az ír megint bebizonyította, igazi egyéniség. A meccs előtt felvázolt esetleges forgatókönyvek közt fel sem merült, hogy fejrúgással győzi le a Cowboyt. Mindenki inkább fordítva várta. 

A meccs után McGregor azt mondta, hogy közel sem 100%-os, ez még nem a régi formája, de hamarosan odaér. Emiatt még szeretne egy meccset mielőtt valaki igazán komoly harcos kerül az útjába, de biztos ami biztos alapon  kihívta Kamaru Usman-t - aki cserébe nekiállt ásítozni - és azért kicsit odaszólt Jorge Masvidal-nak is, aki tátott szájjal hallgatta minden szavát.

Cowboy elmondta, a vállasok teljesen megzavarták, még sosem látott ilyen technikát, azok miatt kapta be a fejrúgást. 

Íme a 40 másodperces mészárlás végeredménye:

Ennyi a történet. McGregor a UFC Mike Tysonja. Az egykori nehézsúlyú ökölvívó hajdanán rekordgyorsaságú kiütéseket hozott össze, ami miatt később a szerződésben rögzítették, hogy ha túl rövidek a meccsei, akkor csak csökkentett gázsit kap. Conor visszatérése most újabb nézettségi rekordokat döntött, és 40 másodpercig tartott. 

Címkék: UFC
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/89105/pics/lead_800x600.jpg
UFC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?