Blogolj!

LeBron James is elbúcsúzott barátjától

Dorogi László

Először lépett pályára a Los Angeles Lakers az NBA-ben Kobe Bryant halála óta. A találkozó előtt természetesen megemlékeztek a legendás játékosról, LeBron James pedig beszédet is mondott.

Fotó: Business Insider

Szomorúság lengte át a Staple Centert szombaton. A Los Angeles LAkers a Portland Trail Blazerst fogadta hazai pályán az NBA alapszakaszában, de a mérkőzés a legkevésbé szólt a kosárlabdáról. Ez volt ugyanis a Lakers első hazai meccse, amióta a klub és a liga legendája, Kobe Bryant tragikus körülmények között életét veszítette múlt hét vasárnap.

Nem titok, az NBA jelenlegi legnagyobb klasszisa, LeBron James baráti viszonyt ápolt a legendával, így érthető módon nagyon megviselte Bryant halála. A Portland elleni mérkőzés előtt viszont összeszedte magát és könnyek közepette elbúcsúzott barátjától.

"Tudom, most Kobe-ra emlékezünk, de ez inkább egy ünnep. Annak a húsz évnek az ünnepe, ami vérről, verítékről, sérülésekről, felépülésekről, mindenről szól. Azt a srácot ünnepeljük, aki 18 évesen idejött és 38 évesen visszavonult, majd talán a legjobb apuka volt a világon az elmúlt három évben"

- mondta James, aki eredetileg egy megírt beszéddel állt ki a parkett közepére, végül azonban úgy döntött, improvizál. LeBron beszélt a Lakers-szurkolókról is és arról, hogy most látszik igaz, milyen szoros kötelék van a szurkolók között. Most, hogy mindenkit ennyire lesújtott Bryant és kislánya, Gianna halála, ekkor derül ki, hogy milyen erő lakozik a közösségben.

"Kobe Bryant szavaival élve: Mamba out. De a mi szavaink: sosem feledünk. Velünk maradsz, testvér"

- zárta James a megemlékezést, aki Bryantre emlékezve magára tetováltatott egy fekete mambát - ez volt Kobe beceneve -, valamint a 24-es és a 8-as mezszámot is.

A találkozót végül elveszítette a Lakers, a Portlandban Damien Lillard ugyanis újfent "megőrült". A Trail Blazers klasszisa az elmúlt napokban félelmetes formában kosárlabdázik, ezúttal 48 pont szaladt ki a kezéből.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/89819/pics/lead_800x600.jpg
Kobe Bryant,LeBron James,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?