Blogolj!

Ki mondta, hogy a Super Bowlon nem lehet aludni?

Dorogi László

Ha nem is mutatta be minden idők legnagyobb Super Bowl-fordítását a Kansas City, egy csinos kis negyedik negyedes comebacket prezentálva ötven év után ismét bajnoki címet ünnepelhetnek.

Fotó: Indy 100

A mérkőzés egy pillanatig sem volt izgalommentes, nagyságrendekkel jobb finálét láttunk, mint egy évvel korábban, amikor a Patriots és a Rams kínlódott egymással órákon keresztül, mi meg azzal, hogy végigszenvedjük a magyar idő szerint hajnali találkozót.

NFL: 50 év után bajnok a Kansas City Chiefs (videó)

A Kansas City Chiefs hihetetlen utolsó negyedet követően 31-20-ra győzött a San Francisco 49ers ellen az 54. Super Bowl-on és így fél évszázad után szerzett ismét bajnoki címet az NFL-ben. Mindkét csapat óriási várakozásokkal vágott neki a Miamiban található Hardrock Stadionban rendezett mérkőzésen, hiszen a Kansas City Chiefs utoljára 1970-ben, a San Francisco 49ers pedig 1995-ben nyert utoljára Super Bowl-t.

Nem újdonság, ha azt mondom, a Super Bowlra pokolian nehéz eljutni és most nem a játékosokra gondolok, pedig aztán nekik sem egyszerű. A jegyek pillanatok alatt fogynak el és bizony alaposan a pénztárcájába kell nyúlni valakinek, ha a helyszínen szeretné megtekinteni az Egyesült Államok legnézettebb show-ját.

Józan paraszti ésszel azt gondolná az ember, hogy ha valaki kifizet több millió forintnak megfelelő összeget egy belépőért, akkor már csak végigizgulja a meccset, vagy ha nincs izgulni való, akkor is kiélvezi minden pillanatát a döntőnek.

Ennek cáfolataként pedig léteznek olyan figurák is, mint az a pasas, aki egy olyan ülőhelyen szunyókált el a vasárnapi Super Bowl ideje alatt, amiért hétezer dollárt, vagyis közel kétmillió forintot kellett kifizetnie. Arról nem szól a fáma, hogy melyik csapat szurkolója az úriember, mindenesetre ha a 49ersnek szorít, akkor talán jobb is, hogy végigaludta a meccset. Emelem kalapom, ez is szép teljesítmény!

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/89915/pics/lead_800x600.png
Kansas City Chiefs,NFL,San Francisco 49ers,Super Bowl
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?