Blogolj!

Végső nyugalomra helyezték Kobe és Gianna Bryantet

Dorogi László

A Los Angeles Lakers legendája és lánya január végén, tragikus körülmények között, helikopter-balesetben hunytak el.

Fotó: New York Times

Végső nyugalomra helyezték Kobe és Gianna Bryantet a kaliforniai Corona del Marban található temetőben múlt hét pénteken - számolt be a Los Angeles Times. A lap hozzáteszi, a szertartást szűk családi körben tartották meg.

Kobe Bryant és tizenhárom éves lánya, valamint további hét személy január végén szenvedett végzetes helikopter-balesetet, a szerencsétlenséget senki nem élte túl. Az egykori kosárlabdázó gépe nem hibásodott meg, a borzasztó látási körülmények okozták a tragédiát.

Most jött: kilenc áldozata van Kobe Bryant balesetének

Az első jelentésekhez képest sajnos még többen veszítették életüket a legendás amerikai kosaras helikoptertragédiájában. Az Egyesült Államokat megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek emlékeznek az egykori Lakers-klasszisra. Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja - adta hírül először az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállomás, ahogy erről már vasárnap este a Blogstar is beszámolt.

A Lakers-legenda hivatalos búcsúztatóját február 24-én tartják a Los Angeles-i Staples Centerben, a dátumnak pedig szimbolikus a jelentése. Gianna az iskolájában kettes számú mezben kosárlabdázott, míg Bryant pályafutása második felében a 24-es dresszt viselte, ezért esett a választás a második hónap huszonnegyedik napjára.

Isten veled, Kobe Bryant!

Nagyon nincsen rendben, hogy ezeket a sorokat most le kell írnom. Vasárnap este a magyar pólósok évtizedes sikerének eufóriáját marcangolta bennem szét pillanatok alatt a döbbenetes hír: elmentél. Az élet kegyetlenül igazságtalan volt, hiszen éppen a kislányodat vitted volna edzésre. Nem lett volna szabad, hogy ez az út itt, és így érjen véget.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/90348/pics/lead_800x600.jpg
Kobe Bryant,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?