Blogolj!

Egykezes ágyúval szerezte meg élete első NBA-tripláját az OKC centere

Dorogi László

Az Oklahoma City Thunder és a New Orleans Pelicans találkozójával vonultak el az NBA csapatai az All-Star szünetre. Steven Adams megadta a módját az átmeneti búcsúnak.

Az Oklahoma City Thunder kosárlabda-csapatának centere le sem tagadhatná Új-Zéland-i felmenőit: tetovált karjával, hosszú, copfba fogott hajával és félelmetes méreteivel tényleg úgy néz ki, mint egy valódi maori harcos. Steven Adams posztjának egyik leginkább alulértékelt játékosa, játékával egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy csapata a várakozásokkal ellentétben egyelőre sima playoff-résztvevő helyen tanyázzon. Bár az észak-amerikai kosárlabda rengeteget változott az elmúlt évtizedekben és a magasemberek is egyre több hárompontos dobást vállalnak el, azért még mindig ritkaságszámba megy, hogy center szórjon trojkákat.

Adams hetedik szezonját tapossa az NBA-ben, pályafutása során eddig tizenegy triplát emelt a gyűrűre, de egyik sem szédült be. Persze, nem is várja el tőle senki, hogy tripladobó centerré váljon, de azért amikor a szükség úgy hozza, akkor csak elengedi a bombát. Nem történt ez másképpen a New Orleans elleni mérkőzés első félidejének végén sem, amikor már csak néhány másodperc maradt az órán. Így hát Adams gondolt egyet, és még saját térfeléről elindította a Hail Mary-passzt. Amilyen könnyed mozdulattal indította el a rakétát, akkora meglepetést okozott, hogy megzörgette vele a hálót és a lehető legjobb oldalról: ez volt pályafutása első sikeres hárompontosa az NBA-ben.

Hab a tortán, hogy a Thunder meg is nyerte a találkozót, így jó szájízzel mehetnek pihenni az All-Star szünetre.

Címkék: NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/90440/pics/lead_800x600.jpg
NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?