Blogolj!

Aaron Gordonnak most lett tele a töke a zsákolóversennyel

Dorogi László

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték meg az NBA All-Star gálájának ügyességi versenyeit, amelyek mindig igazán látványosra sikerednek.

Ilyenkor a legnagyobb sztárok ügyességi pályán, tripladobásban és zsákolásban méretik meg magukat, a közönség pedig elalél a látványtól. A chicagói gála egyik legjobban várt versenyszáma - mint minden évben - a zsákolóverseny volt, amelyben ezúttal is "rajtvonalhoz" állt Aaron Gordon, az Orlando Magic játékosa. Gordon 2016-ban minden idők egyik legjobb zsákolóversenyét nyomta le az All-Staron Zach LeVine-nel, amit végül az akkor még minnesotai, most már Bulls-játékos LeVine húzott be. Pedig Gordon még repülni is megtanult:

Akkor nagyon sokan kritizálták a "versenybírák" döntését, mondván, Gordon sokkal inkább rászolgált mutatványaival a zsákolókirályi címre, de persze ne vegyük el LeVine érdemeit, az sem volt csúnya produkció, amit ő bemutatott.

Gordon idén ismét elindult a versenyen, hogy megkaparintsa azt a trófeát, ami neki jár, a mindent eldöntő zsákolásra pedig ketten maradtak állva, a Miami Heat kosarasa, Derrick Jones Jr., és ő. Egy zsákolásért maximálisan 50 pont szerezhető meg a versenyen, Gordon utolsó mutatványa során a 226 centiméternyire nyúló Tacko Fallt ugrotta át, majd húzta a labdát a gyűrűbe. Az akció 47 pontot kapott, s mivel Jones zsákolása 48 pontot ért, Gordon ismét alulmaradt.

A versenyt követő sajtótájékoztatón el is mondta, hogy köszönte szépen a lehetőséget, ezek után neki semmi szüksége az All-Star gála zsákolóversenyére. Persze, Gordon még mindig csak 24 éves, szóval még meggondolhatja magát...

Címkék: NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/90507/pics/lead_800x600.jpg
NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?