Blogolj!

Az NHL-nek is betehet a koronavírus

Dorogi László

Az észak-amerikai profi hokiliga játékosainak olyan gyártók szállítják az ütőket, amelyek Kínában gyártanak. Márpedig onnan most nagyon nehéz botokat szerezni.

Érdekes történetről számolt be az amerikai sportsajtó hétfőn, úgy fest ugyanis, hogy az egész világot lázban tartó kínai koronavírus az NHL-re is komoly hatást gyakorolhat. Az észak-amerikai profi hokiligában szereplő franchise-ok háromnegyede olyan gyártók ütőit használja, amelyek egytől egyig Kínában gyártják le az NHL-csapatok botjait és onnan szállítják az Egyesült Államokba.

A mérkőzéseket közvetítő NBC tévécsatornának egy neve elhallgatását kérő felszerelés-menedzser arról beszélt, hogy igen komoly az ütőhiány jelenleg a ligában és az érintett csapatokat korlátozzák is a gyártók, már ami az elhasználható botok mennyiségét illeti: edzésen egy, mérkőzéseken két bot az elhasználható kvóta - írta meg az Inside the Games.

Aki kicsit is követi a jégkorongot, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy a hokiban az ütők bizony kérész életűek, így kérdéses, mikor csappan meg végleg az ütőkészlet. Ed Kinally, az egyik forgalmazó cég ügyvezetője úgy fogalmazott, a gyártók folyamatosan monitorozzák a koronavírus okozta nemzetközi helyzetet, a viszonteladóik ugyanakkor rendelkeznek a szükséges készlettel, ami a szezon végéig biztosan elegendő lesz.

"Vannak tartalék készleteink szerte az USA-ban és Kanadában is, valamint folyamatos kapcsolatban vagyunk a csapatok felszerelés-menedzsereivel, akik tájékoztatnak bennünket meglévő készleteikről, továbbá a játékosok eszközigényeiről"

- nyilatkozta Kinally.

A legkényelmesebb helyzetben a liga egyötödét ellátó Warrior cég tudhatja magát, hiszen ők a mexikói Tijuanában gyártják hokiütőiket. A cég vezetője, Dan Mecrones elmondta, fel vannak készülve arra is, ha esetleg az átlagosnál több botot kellene piacra dobniuk a koronavírus miatt.

"Fel vagyunk készülve minden eshetőségre. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen kaliberű egészségügyi veszély ütötte fel a fejét. Amennyiben partnereink szeretnék tőlünk beszerezni azokat a termékeket, amelyeket jelenleg nem tudnak önmaguk előállítani, nyitottak vagyunk a tárgyalásokra. A mi álláspontunk az, hogy minden olyan megoldásban érdekeltek vagyunk, amely segít megoldani a helyzetet"

- mondta a Warriors cég vezetője.

Címkék: NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/90570/pics/lead_800x600.jpg
NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?