Blogolj!

Nem semmi: magyar lány a női NBA-ben!

Dorogi László

Határ Bernadett a magyar női kosárlabda-válogatott és a Sopron oszlopos tagja. A sárga-zöldekkel szerződést hosszabbított, de közben egy amerikai ajánlatot is kapott.

Fotó: FIBA

A 26 éves határ meghatározó tagja az Euroligában is vitézkedő Sopron Basket csapatának, így várható volt, hogy előbb-utóbb komolyabb bajnokságokból is megkeresik, arra viszont talán még ő sem számított, hogy a világ legjobb ligájából kap ajánlatot.

A soproni csapat szerdán jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbítja a 208 centiméteres center kontraktusát, így a 2020 szeptemberében kezdődő, következő szezon is sárga-zöldben kezdi meg a magyar válogatott játékosa.

Ezzel párhuzamosan a női NBA-ben szereplő Indiana Fever is szerződést ajánlott neki, így Határ lehet a WNBA történetének harmadik magyar játékosa. Korábban Iványi Dalma a Utah-ban, a Phoenixben és a San Antonióban, Nagy Andrea pedig a Sacramentóban kosárlabdázott.

Az indianapolisi csapatban szerepel Candice Dupree is, akivel jelenleg a Sopronban is csapattársak, az ő keze is vastagon benne volt abban, hogy a Fever edzője szemet vessen Határra.

A WNBA következő idénye májusban startol, az Indiana Fever az Atlanta ellen kezdi majd a szezont. Remélhetőleg Határral a csapatban.

Címkék: kosárlabda, NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/90664/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?