Blogolj!

Végső búcsút vett a kosárlabdavilág Kobe Bryanttől

Dorogi László

Helyi idő szerint hétfő délután megtartották a Los Angeles-i Staples Centerben a tragikus helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant és lánya, Gianna búcsúztatását.

Fotó: kcrw.com

A búcsúztató dátumának kiválasztása nem a véletlen műve volt, ezzel is a Lakers-legenda és lánya élete előtt tisztelegtek a szervezők: Kobe Bryant pályafutása jelentős részében a 24-es mezszámot viselte, míg lánya, Gianna a kettes számot hordta a hátán iskolai csapatában, ezért tartották a megemlékezést az év második hónapjának huszonnegyedik napján.

A megemlékezésen a kosárlabdavilág minden képviselője részt vett, aki csak megtehette, olyan ikonok mondtak beszédet, mint Bryant korábbi csapattársa és barátja Shaquille O`Neal, vagy éppen a sportág legnagyobb legendája, Bryant példaképe, Michael Jordan. A búcsúztatón egy kisfilmmel emlékeztek meg a kosárlegenda életéről, majd olyan popsztárok adtak elő egy-egy dalt, mint Beyoncé, Alicia Keys, vagy Christina Aguilera.

Michael Jordan beszédében elmondta, Bryant fiatal játékosként igen erőszakos volt és sokszor inkább idegesítőnek tartotta, mintsem szerethetőnek, de állandó győzni akarása és a játék iránti szenvedélye a hatszoros NBA-bajnokban is megváltoztatta az érzéseket.

"Kobe Bryant játékosként, apaként és férjként is mindent kiadott magából, soha nem vett semmit fél vállról, mindent a pályán hagyott"

- mondta Jordan, aki könnyeivel küzdve kisöccseként emlékezett Bryantre, hozzátéve:

"amikor Kobe meghalt, életem egy darabja halt meg vele".

Rob Pelinka, a Los Angeles Lakers menedzsere és Bryant barátja úgy fogalmazott, a helikopter-katasztrófa napján a világ mintha kifordult volna a tengelyéből.

"A legfantasztikusabb férj volt... A mindenem volt. Isten tudta, hogy nem lehetnek meg egymás nélkül ezen a Földön. Együtt kellett magához vinnie őket"

- mondta beszédében Bryant özvegye, Vanessa egykori férjére és kislányára emlékezve. A búcsúztató végén levetítették Kobe Bryant Oscar-díjas filmjét, amit a "Kedves kosárlabda!" című levele alapján készítettek el.

Kobe Bryant és lánya hét további utassal együtt január 26-án veszítette életét egy Los Angeleshez közeli helikopter-balesetben. A legenda özvegye pert indított a helikoptert működtető társaság ellen. A perkereset szerint a baleset a pilóta, Ara Zobayan gondatlansága és hanyagsága miatt következett be, mert a jármű rendkívül rossz időjárási körülmények között, erős ködben indult útnak.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/90930/pics/lead_800x600.jpg
Kobe Bryant,kosárlabda,Los Angeles Lakers,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?