Blogolj!

LeBron James kerek-perec megmondta: nem játszik nézők nélkül

Dorogi László

Az Egyesült Államokra is egyre komolyabb hatást gyakorol az újfajta koronavírus-járvány terjedése. A legrangosabb nem Grand Slam tenisztornát már elhalasztották, de könnyen lehet, hogy a major ligák csapatai is zárt kapuk mögé szorulnak.

Fotó: CBS

A San José Sharks jégkorongcsapata például szinte biztosan nézők nélkül játssza le a szezonból hátra lévő öt hazai mérkőzését, ugyanis az illetékes tisztifőorvos bezáratta a csapat otthonául szolgáló SAP Arénát, amely egyébként a Sharks farmcsapatának, a San José Barracudának is a hazai pályája.

Az is felmerült, hogy a szezonból hátra lévő mérkőzésekre átmeneti otthonba költözik a csapat, hogy ne kelljen kizárni a nézőket a meccsekről, ám ez csak olyan területen lenne lehetséges, ahol még nem jelent meg a vírus. Márpedig Santa Clara megyében, amelynek San José a központja közel 1,8 millió ember él és kedd reggelig 43 fertőzést regisztráltak, így igen csak messze kellene utazniuk a hazai találkozókra is.

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) vezetése még nem foglalt hivatalosan álláspontot az ügyben, ennek pedig az lehet az oka, hogy igen komoly bevételkiesést jelentenének az egyébként is piaci alapon működő major ligának a zárt kapus mérkőzések. Az NHL-ben eddig egy intézkedést rendeltek el a járvány megfékezése érdekében, méghozzá azt, hogy az öltözőkbe csak a játékosok és a legfontosabb alkalmazottak léphetnek be.

Nemcsak az NHL-t, az NBA-t is utolérte a világméretű járvány, az észak-amerikai profi kosárlabda-liga vezetősége a héten értesítette is a csapatokat, készüljenek fel arra az eshetőségre, hogy ha a vírus terjedése nem lassul, akkor zárt kapus mérkőzéseket játszhatnak. Ebben az esetben csak egy kisebb stáb lehetne jelen a csarnokban a mérkőzéseken a játékosokon kívül.

Ezzel kapcsolatban szólalt meg az NBA jelenkori legnagyobb sztárja, LeBron James is, aki egyértelműen jelezte, ha nem lesznek nézők, ő bizony nem hajlandó játszani.

"Ez lehetetlen. Még soha nem játszottam nézők nélkül és most sem fogok. Én a társakért és a szurkolókért kosárlabdázom"

- szögezte le a klasszis.

Címkék: LeBron James, NBA, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/91611/pics/lead_800x600.jpg
LeBron James,NBA,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?