Blogolj!

Ennek már a fele sem tréfa: felfüggesztették az NBA-t!

Dorogi László

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában szereplő Utah Jazz francia centerének pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Fotó: ABC News

Az intézkedés visszavonásáig felfüggesztette az NBA a mérkőzések megrendezését az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. A döntést azután hozták meg, miután kiderült, a Utah Jazz francia játékosának, Rudy Gobert-nek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Utah és az Oklahoma City találkozóját azonnali hatállyal el is halasztották, annak ellenére, hogy Gobert a hírek szerint jól van és pályára is akart lépni a találkozón.

A két csapat játékosait karantén alá helyezték, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a center már a csapattársait is megfertőzte, a vírus lappangási ideje ugyanis nagyjából két hét, de a vírusgazda akkor is fertőzhet, amikor még nem produkál tüneteket.

Az NBA alapszakaszának aktuális játéknapjának utolsó mérkőzését, a Sacramento Kings-New Orleans Pelicans mérkőzést már nem rendezték meg, egyelőre nem lehet megmondani, mikor folytatódhatnak a küzdelmek, ha egyáltalán folytatódnak és nem törölik el a komplett szezont.

Az NBA-ben korábban soha nem volt példa arra, hogy felfüggesztették volna a bajnokságot, bár arra igen, hogy mérkőzések maradtak el, elsősorban a kollektív szerződés körüli viták miatt. Az 1998/1999-es szezon egészen 1999 februárjának közepéig nem rajtolt el, de a 2011/2012-es alapszakaszban is csak 66 mérkőzést játszottak le a csapatok 82 helyett.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban úgy fogalmazott, teljesen egyetért a döntéssel, hiszen itt már a kosárlabdánál és a pénznél is többről van szó.

Címkék: kosárlabda, NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/91671/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?