Blogolj!

NBA: Zion Williamson példaértékű felajánlása


Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő New Orleans Pelicans 19 éves játékosa, Zion Williamson felajánlást tett az együttesének otthont adó sportcsarnok dolgozóinak.

A tavaly nyáron elsőként kiválasztott Williamson szerint édesanyja mindig példát mutatott számára a mások iránti tiszteletből, valamint abból a szempontból is, hogy legyen hálás azért, amije van.

"Ezért a Smoothie King Center minden munkatársának állom a fizetését a következő harminc napra"

- mondta.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a héten az a döntés született, hogy az NBA és az NHL is határozatlan ideig szünetel. A csapatoknak otthont adó létesítményekben döntően részmunkaidőben, órabérért foglalkoztatott emberek végzik a munkát, a rendezvények lemondása miatt ők most jelentős bevételtől esnek el.

Williamsonhoz hasonlóan már több játékos, klubvezető vagy éppen klub jelezte, hogy segít a kialakult helyzetben. Az elmúlt NBA-szezon legjobbjának választott görög Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), valamint Blake Griffin (Detroit Pistons) fejenként 100 ezer dollárt (30 millió forintot) ajánlott fel ugyanerre a célra, az NHL-ből Szergej Bobrovszkij (Florida Panthers) tett hasonló fejajánlást.

Címkék: kosárlabda, NBA
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/91770/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?