Blogolj!

NFL: elfogadták a kollektív szerződést, időben indulhat az új szezon


Az NFL hivatalosan is bejelentette, hogy a játékosok elfogadták az új kollektív szerződést és így ha minden rendben lesz akkor a terveknek megfelelően 2020-től elkezdődhet időben az új idény. 

A szabályok értelmében a játékosok abszolút többségének el kellett fogadni az új kollektív szerződést (CBA). Végül 1019-en fogadták el a tervezetet, 959-en pedig ellenezték. A bevételekből így a játékosok nagyobb részt fognak kapni, már a következő évtől is. Az új megállapodás 2030-ig szól. 

A rájátszásba az új idénytől már nem hat-hat, hanem hét-hét csapat fog bejutni, ez azt jelenti, hogy csak a két konferencia élén záró gárda nem kapcsolódik majd be a wildcard-körben. A tulajdonosoknak a 2021-es kiírástól már lehetőségük lenne 16 helyett 17 meccsre bővíteni az alapszakaszt. Ez viszont feltehetőleg csak 2023-tól valósul meg, mivel addig el kell dönteni, hogy melyik csapatok játszanak kilencszer otthon és melyek nyolcszor. A 2025-ös idény végére 10-ben fogják maximalizálni az Egyesült Államokon kívüli mérkőzések mennyiségét. 

További változást jelent, hogy a meccsnapi keret immáron nem 46, hanem 48 főből fog állni, míg a gyakorlócsapatokat 10-ről 12-re lehet majd bővíteni. 

Címkék: NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/91817/pics/lead_800x600.jpg
NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?