Blogolj!

Véget ért a Tom Brady-éra New Englandben!

Dorogi László

A hatszoros Super Bowl-győztes irányító közösségi oldalán búcsúzott el csapattársaitól, az edzőktől, a tulajdonostól és a szurkolóktól.

Fotó: insidethehook.com

Bár az NFL szabadügynök piaca csak hétfőn nyitott meg - ez az az időszak, amikor a játékosokat cserélgetik egymást között a csapatok - máris több hatalmas, úgy nevezett blockbuster - címlapra kívánkozó - csere történt, a liga legjobb elkapója, DeAndre Hopkins például bagóért került az Arizona Cardinals csapatához, a Houston Texans szurkolóinak nagy bánatára.

Tom Brady sorsa már régóta lógott a levegőben, a New England Patriots csapatával hat bajnoki címet nyerő veterán klasszis szerződése lejárt idén márciusban a franchise-nál és egyre több olyan pletyka röppent fel, miszerint nem a Patriotsnál fejezi be pályafutását. Az elmúlt hetekben több hír is napvilágot látott arról, hogy Brady és a tulajdonos, Robert Kraft közötti tárgyalások nem a terveknek megfelelően alakultak és arról is lehetett olvasni, hogy a Patriots már nem szeretne annyi pénzt adni irányítójának, amennyit ő kíván zsebre rakni.

Tom Brady végül maga vetett véget a találgatásoknak kedden, amikor az Instagram-oldalán bejelentette:

nem a New England Patriotsban folytatja pályafutását.

"Szeretném megköszönni az elmúlt húsz évet a csapattársaimnak, az edzőknek, a klubvezetésnek, Beilichick mesternek, a Kraft családnak és az egész franchise-nak. Köszönettel tartozom azért, amiért megteremtették annak lehetőségét, hogy győztes csapatot építsünk fel évről évre és azért, hogy ilyen nagyszerű értékekkel rendelkező szervezet tagja lehettem. Hálás vagyok mindenért, amit tőletek kaptam, mindenkitől tanultam valamit az évek során. Lehetővé tettétek, hogy kihozzam magamból a maximumot, ennél többről egy játékos nem is álmodhat. Minden, amit együtt elértünk, hatalmas örömöt jelentett számomra, minden lecke, amit a Patriotsnál megtanultam elkísér életem végéig"

- írta Brady.

"Ma nem lehetnék az az ember, aki vagyok, azon kapcsolatok nélkül, amelyeket itt, a New Englandnél köthettem meg. Köszönöm, hogy a csapatunk tagja lehettem, szeretlek mindannyiótokat. Jóllehet, a pályafutásom máshol folytatódik, sosem felejtem el, amit együtt értünk el, ezért végtelenül hálás vagyok, ez egy elképesztő CSAPAT. Megtiszteltetés volt megismerni titeket, rengeteg emlék köt minket össze örök életünkre"

- tette hozzá az irányító.

Tom Brady-t 2000-ben draftolta a New England Patriots a játékosbörze 199. helyén. Gyakorlatilag senki nem várt tőle fényes karriert, de Bill Belichick kezei alatt a liga szupersztárjává nőtte ki magát. Hat bajnoki címet nyert a csapattal, amely az elmúlt két évtizedben egyértelműen az NFL legdominánsabb franchise-a volt vezetésével, négyszer választották meg a nagydöntő legértékesebb játékosának, tizennégyszer került be a Pro Bowl keretbe. Tavaly beválasztották az NFL száz éves történetének 100 legjobb játékosa közé, és nem lehet kérdés, hogy a Hírességek Csarnokában is fenntartják már a szobrocskájának a helyet.

Ha lehet hinni az NFL háza tájáról kiszivárgó híreknek, akkor a Tampa Bay Buccanneers lehet a következő és egyben utolsó állomása a 42 éves kiválóságnak.

Update: A Tampa Bay Buccaneers magyar idő szerint kedd éjjel bejelentette, hogy a hatszoros Super Bowl-győztes klasszis náluk folytatja pályafutását.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/91927/pics/lead_800x600.jpg
New England Patriots,NFL,Tom Brady
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?