Blogolj!

Az NHL kapujában a magyar hokitehetség

Szabó Róbert

Bekerült az észak-amerikai profi jégkorongliga draftlistájára Papp Kristóf, ahol a 125. helyre sorolták be az Észak-Amerikában játszó fiatalok közül.

Fotó: UtánpótlásSport

Az NHL amatőr választásán így Papp Kristóf az ötödik magyar születésű jégkorongozó, aki bekerült erre a listára ifjúsági, vagy junior korú teljesítménye miatt. A 18 esztendős játékos az USHL-ben játszik, ahol az idei szezonban előbb a Madison Capitolsnál 21 mérkőzésen 19, míg az elcserélését követően a Des Moines Buccaneersnél 19 összecsapáson 16 pontot szerzett. A fiatal játékos emellett a felnőtteknél is bemutatkozhatott a februári nottinghami olimpiai selejtezőn, ahol három találkozón lépett pályára és egy gólt szerzett.

Papp Kristóf jelenleg a koronavírus-járvány miatt hazautazott családjához Magyarországra. Következő csapatához, az NCAA-ban érdekelt Michigan Statehez elvileg június 27-én kell majd visszautaznia.

Korábban három magyar játékost draftolt NHL csapat: 1999-ben az Edmonton Oilers Gröschl Tamás, majd egy évvel később a Calgary Flames Szuper Levente, míg 2002-ben a Dallas Stars Vas János játékjogát foglalta le. Utóbbi két jégkorongozó NHL-szerződést is kapott, viszont egyikőjük sem mutatkozhatott be a ligában: Vas Jánost nem is nevezték, míg Szuper Levente egy összecsapáson volt cserekapus, de pályára nem lépett.

Címkék: jégkorong, NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/93090/pics/lead_800x600.jpg
jégkorong,NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?