Blogolj!

Ilyen is van: balhé helyett a NASA gyakornoki programjába csöppent az NFL-játékos

Dorogi László

Az észak-amerikai profi futballigában szereplő játékosokról időről időre kiderül, hogy a holtszezonban nem képesek kordában tartani tesztoszteron-szintjüket, de szerencsére mindig akadnak üdítő példák.

Amióta világ a világ, az NFL-játékosok időnként a címlapokra kerülnek, de ez általában vagy akkor történik meg, ha valami legendás teljesítménnyel rukkolnak elő a gyepen, vagy ha balhéba - értsd drogozás, dopping, nőverés, extrém esetben gyilkosság - keverednek.

Szerencsére a renitensek mellett mindig akadnak üdítő kivételek, akik rávilágítanak arra, hogy az NFL-játékosok sem csupán agyatlan balhés srácok és többen akadnak, akik már egyetemi tanulmányaik során gondolnak a profi futball utáni életre.

Ilyen a Jacksonville Jaguars csereirányítója, a huszonöt éves Joshua Dobbs is, aki a jelenlegi holtszezonban a NASA-nál vett részt egy gyakornoki programban. Dobbs már az egyetemen is kitűnt intelligenciájával társai közül, a Tennessee Egyetemen rakétamérnökként végzett, később egy az űrtechnológiákra specializálódott cégnél töltött el gyakornoki időszakot.

Dobbs az NFL játékos-szakszervezetének segítségével került az űrkutatókhoz, és az amerikai űrügynökség munkatársaival is együtt dolgozhatott az Artemis-programban. Ez az a profram, amel többek között az asztronauták Holdra és Marsra utazását készíti elő.

Az irányítót 2017-ben draftolta a Pittsburgh Steelers, ahol öt mérkőzésen lépett pályára, a tavalyi szezon előtt került a Jacksonvillehez, ahol az újonc Gardner Minshew cseréje volt. Jó eséllyel a jövőben sem jut majd komolyabb szerephez a ligában, de a pályafutása után biztosan kamatoztathatja majd tudását.

Címkék: NFL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/93251/pics/lead_800x600.jpg
NFL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?