Blogolj!

Történelmet írhat az NBA-ben a San Antonio segédedzője

Dorogi László

Becky Hammon 2014 óta dolgozik Gregg Popovich segítőjeként a San Antonio Spurs csapatánál, most viszont az a hír járja, hogy ő lehet a liga első női vezetőedzője.

Fotó: Bleacher Report

Marc Berman, a New York Post újságírója arról számolt be, hogy a New York Knicks csapata erősen fontolgatja Becky Hammon vezetőedzői kinevezését, ezzel ő lehetne az első nő a férfiak uraltak észak-amerikai profi kosárlabdaligában, aki vezetőedzői feladatot kap.

Hammon tapasztalata persze nem nevezhető hiányosnak, játékosként hosszú éveket húzott le a New York, a Tennessee, a Colorado és a San Antonio csapataiban a női NBA-ben, majd légiósként megfordult az orosz CSZKA Moszkvában és a spanyol Valenciában is. 2008-ban felvette az orosz állampolgárságot és az orosz válogatott színeiben olimpiai bronzérmet szerzett Pekingben, majd egy évvel később Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

A korábbi játékos 2014 óta dolgozik a San Antonio csapatánál Gregg Popovich segítőjeként, s már ezzel is történelmet írt, ugyanis előtte női segédedzőj sem volt az NBA-nek. A Knicks vezetőedzői posztját jelenleg Mike Miller tölti be átmenetileg, de nem biztos, hogy hosszú távra terveznek vele a Nagy Almában.

Hammon 2014-es kinevezése egyébként megnyitotta az utat a női trénerek számára a ligába, azóta tíz további hölgy állt NBA-csapat alkalmazásába.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/94265/pics/lead_800x600.jpg
NBA,New York Knicks,San Antonio Spurs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?