Blogolj!

Jordan egy hazug besúgó - nem mindenkinek tetszett a The Last Dance

Dorogi László

Múlt héten ért véget a Michael Jordan utolsó Chicago Bullsos idényét bemutató The Last Dance című dokumentumfilm-sorozat az Egyesült Államokban - ami nem aratott osztatlan sikert.

Fotó: ESPN

Öt hét leforgása alatt "vetítette" le a Netflix tíz epizódból álló, Michael Jordan és a Chicago Bulls utolsó közös idényét, valamint a legendás kosaras chicagói pályafutását bemutató sorozatát, amit a kosárlabda-fanatikusok valósággal zabáltak. Persze, - ha lehet ilyet mondani - kapóra jött a sorozat készítőinek a koronavírus-járvány és az, hogy az embereket világszerte megfosztotta a betegség az élő sportközvetítésektől, hiszen így hétről-hétre nézettségi rekordokat döntött a The Last Dance.

A bennfentesek közül viszont közel sincs mindenki elragadtatva a látottaktól, Jordan több korábbi csapattársa is azt sérelmezi, hogy negatív karakterként mutatták be, elhallgatva például a Bullsért tett érdemeit.

Az ESPN amerikai sportcsatorna munkatársa, David Kaplan például arról számolt be, hogy a pályafutását Michael Jordan árnyékában töltő Scottie Pippen elképesztően mérges, amiért negatív szereplőként mutatja be őt a sorozat, és ahelyett, hogy a Jordannel közösen szerzett hat bajnoki címben szerzett érdemeit domborítanák ki, sokkal inkább a hibái kerülnek elő.

Ez egyébként többeknek feltűnt, az extrém kinézetéről híres Dennis Rodman is megszólalt az üggyel kapcsolatban, aki elmondta, Pippen igenis legyen büszke arra, amit elért, hiszen egész pályafutása során alárendelte magát a Chicago Bulls és Michael Jordan sikereinek. Pippen egyébként nem állt a nyilvánosság elé sérelmeivel, nem úgy Horace Grant, Jordan másik chicagói csapattársa, aki 1991 és 1993 között zsinórban három bajnoki címet zsebelt ve a Bull-sszal.

Grant - aki korábban a legenda szerint öltözői titkokat szivárogtatott ki a `90-es évek elején megjelenő, nagy botrányt kavaró "Jordan Rules" című Sam Smith-könyvhöz - egyenesen hazugnak és besúgónak nevezte Jordant, mert szerinte olyan jelentéktelen, ám másokra nézve mégis negatív részletekkel tömte tele a filmet, amire semmi szükség nem volt.

https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/95142/pics/lead_800x600.jpg
Chicago Bulls,kosárlabda,Michael Jordan,NBA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?