Blogolj!

Az NBA-legenda után az NFL GOAT-ja is dokumentumfilm főszereplője lesz

Dorogi László

Elképesztő sikert aratott az Egyesült Államokban a The Last Dance című tíz részes dokumentumfilm-sorozat, ami Michael Jordan utolsó Chicago Bullsban töltött idényét és a kosárkirály pályafutását mutatta be. Naná, hogy ezek után jön a Brady-saga felgöngyölítése is.

Normális esetben ezekben a napokban az NBA és az NHL végső hajrájáról szólna a diskurzus az amerikai sportsajtóban, hiszen a kosarasok és a jégkorongozók is nagyjából a főcsoport-döntők környékén járnának. Vadul ömlenének a szemünkbe találgatások a Twitterről, a Facebookról és a televíziós szakértők szájából, hogy ki lehet a bajnok, miért, vagy ki nem és miért nem.

A koronavírus-járvány keresztülhúzta a sportvilág számításait is, így jobb híján - és remélhetőleg már nem sokáig - marad a régi mérkőzések, az anekdotává nemesülő sztorik felidézése, és persze a sport témájú filmek, dokumentumfilmek bújása. Ebből a szempontból nagyon is kapóra jött a Netflixnek, hogy forgattak egy "jelentéktelen" Michael Jordan-dokut, ami egyébként is nagy durranás lett volna, így meg aztán, hogy beütött a krach és azok is arra figyeltek, akik egyébként nem biztos, hogy a szezon végén megtették volna, elsöprő sikert aratott.

Persze, nem tetszettek mindenkinek a látottak és a hallottak, Jordan több korábbi csapattársa is sértődötten vette tudomásul, hogy jelentéktelen figurává sorolták vissza a sorozatban, pedig Scottie Pippen például mind a hat bajnoki címénél hű társa volt a parketten. Összességében azonban hengerelt a The Last Dance, a sikeren felbuzdulva pedig egy másik sportág, hasonlóan nagy kaliberű alakja is hamarosan dokumentumfilm főszereplő lesz.

Jordan egy hazug besúgó - nem mindenkinek tetszett a The Last Dance

Múlt héten ért véget a Michael Jordan utolsó Chicago Bullsos idényét bemutató The Last Dance című dokumentumfilm-sorozat az Egyesült Államokban - ami nem aratott osztatlan sikert. Öt hét leforgása alatt "vetítette" le a Netflix tíz epizódból álló, Michael Jordan és a Chicago Bulls utolsó közös idényét, valamint a legendás kosaras chicagói pályafutását bemutató sorozatát, amit a kosárlabda-fanatikusok valósággal zabáltak.

Az ESPN és a Netflix máris bejelentették, hogy 2021-ben jelentetik meg következő sorozatukat, amely kilenc részből áll majd, és az NFL történetének egyik legsikeresebb játékosának, Tom Bradynek a pályafutását eleveníti fel. A címe a Man in the Arena névre hallgat majd és a kilenc epizód sem a véletlen műve, éppen ennyi Super Bowl-ban szerepelt a klasszis irányító a Patriots-cal. A dokusorozat címe az egykori amerikai elnök, Theodore Roosevelt egy híres beszédére utal, amit a hatszoros bajnok QB még egyetemi évei alatt hallott először és ennek hatására határozta el, hogy világ életében keményen küzd majd a sikerért.

A dokumentumfilm-sorozat bejelentése nem villámcsapásként érkezett meg a semmiből, a holtszezonban nem kis meglepetésre Tampa Baybe igazoló irányító még a New Englandtől történő távozása előtt alapított egy filmes céget 199 Productions néven, ami nem utal másra, mint a klasszis draftpozíciójára - a 2000-es egyetemi játékosbörzén egészen a 199. helyig csúszott, amikor végül kiválasztotta a Patriots.

Lehet utálni, de akkor is Tom Brady minden idők legjobbja

Nehéz megmagyarázni, hogy a fenébe dominálhat egy csapat közel két évtizeden át egy olyan ligát, amelynek rendszerét úgy találták ki, hogy folyamatosan változzanak az erőviszonyok. Őrült mérkőzéseket hozott az NFL két konferencia-fináléja vasárnap este, s végre megkaptuk a várva várt izgalmakat meg a színvonalas futballt is az idei rájátszásban.

A sorozat forgatása egyébként hamarabb is elkezdődhetett volna, csakhogy a Patriots és különösen Bill Belichick vezetőedző allergiás a nagy médiafelhajtásra és elég szigorú szabályokat is szab meg játékosainak a szerződésekben, de Brady-t most már a "sötét nagyúr" sem állíthatja meg, révén a napsütötte Floridába költözött az NFL "kecskéje" - a Greatest of All Time rövidítése angolul a GOAT, azaz a kecske szót adja ki. 

Címkék: NFL, Tom Brady
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/95201/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Tom Brady
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?