Blogolj!

Egyre biztosabb a rendhagyó rájátszás az NHL-ben

Dorogi László

Az észak-amerikai profi hokiliga játékos-szakszervezetének végrehajtó bizottsága elfogadta a huszonnégy csapatos rájátszásra vonatkozó tervezetet.

Pénteken szavazta meg az NHL játékos-szakszervezete a huszonnégy csapatos rájátszásra vonatkozó tervezetet, s bár azt az NHLPA nem hozta nyilvánosságra hogyan voksoltak a 31 franchise képviselői, egyre biztosabbnak tűnik a márciusban felfüggesztett idény befejezése, s az is, hogy rendhagyó módon zárul az idény.

A lebonyolítási formátum egyelőre további egyeztetéseket igényel, miként a biztonsági és egészségügyi kérdéseket illetően is konkrétumokat kell még megfogalmazni, de úgy fest, hogy most már csak az NHL igazgatótanácsán múlik, hogy mikor és hogyan ér véget a szezon. A javaslatot már a napokban jóváhagyhatják, ezt követően pedig megkezdődhet a felkészülés.

A tervezetet a liga és a játékos-szakszervezet közösen dolgozta ki, és sajtóértesülések szerint a két főcsoport első négy-négy helyezettje az eddig lejátszott alapszakasz-mérkőzések alapján erőnyerő lenne a rájátszás első körében, az 5-12. helyen álló együttesek pedig az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcokat vívnának a maradék nyolc helyért.

Ezt követően a negyedik kiemelt gárda az 5-12., a harmadik kiemelt a 6-11., a második a 7-10., az első pedig a 8-9. helyezettek közti csata továbbjutójával találkozna, a főcsoport-negyeddöntők már a megszokottak szerint négy nyert mérkőzésig tartanának.

Amennyiben elfogadják a tervezetet, a Keleti konferenciából a Boston Bruins, a Tampa Bay Lightning, a Washington Capitals és a Philadelphia Flyers, nyugaton a címvédő St. Louis Blues, a Colorado Avalanche, a Vegas Golden Knights és a Dallas Stars pihenhetne a playoff első körében, ezek az együttesek egy négycsapatos minitornán készülhetnének a folytatásra.

A rájátszás mérkőzéseit két központi helyszínen - feltehetően nézők nélkül - rendeznék meg. A két helyszín közül Las Vegas adottságainak köszönhetően elég biztos befutónak tűnik, mellette Columbus, Nashville, Raleigh, Saint Paul és Edmonton közül választhatnak.

Az NHL felfüggesztett alapszakaszából 189 találkozó maradt hátra, így a Stanley Kupa döntőjére vélhetően csak ősszel kerülne sor, a következő szezon pedig csúsztatva, december környékén kezdődhetne.

Címkék: NHL
https://amerikaisportok.blogstar.hu/./pages/amerikaisportok/contents/blog/95254/pics/lead_800x600.jpg
NHL
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?